Koreča zabrinut za Novaka: Đoković mora da pokaže reakciju i da zaboravi greške iz prošlosti

04.02.2021

20:03 >> 20:10

0

Autor: N. St.

Španac prilično oštar kada je u pitanju srpski igrač

Koreča zabrinut za Novaka: Đoković mora da pokaže reakciju i da zaboravi greške iz prošlosti
Copyright Profimedia

Nova sezona je krenula, problemi prouzrokovani pandemijom su ostali. Muke sa koronom su već počele da prave problem organizatorima turnira u Australiji.

ATP kup je pomeren za jedan dan, bilo je priče da bi moglo da dođe do pomeranja i prvog grend slema sezone, ali se to neće dogoditi. Bar za sada.

Sve to i te kako utiče na igrače, posebno one koji su već viđeni za borbu za trofej. Svakako je glavni favorit Novak Đoković, osmostruki osvajač „Ozi opena“. Uprkos tome što je prvi teniser sveta i što igra na omiljenom grend slemu bivši teniser Aleks Koreča je zabrinut za Srbina.

– Đoković mora što pre da osvoji još neki grend slem turnir kako bi se približio Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru. Provrh svega toga mora da zaboravi incident i dešavanja sa prošlogodišnjeg Ju-Es opena – počeo je Koreča izlaganje za „Marku“.

Rafa i Rodžer trenutno imaju po 20 pehara sa najveća četiri turnira, Novak ima tri manje.

– Poraz od Nadala na Rolan Garosu je možda bilo nešto što je teško prihvatiti u tom momentu, ali nije ništa strašno. Nije problem kada izgubite od Rafe na pariskoj šljaci. To je nešto što ne može da se uporedi sa Njujorkom. Najveća briga za Đokovića je to što je mogao da ima dosta uspešnu godinu, profesionalno gledano, da nije bilo tog događaja iz Amerike.

Nekadašnji drugi igrač sveta je bio prilično oštar kada je pričao o srpskom teniseru i tom incidentu kada je loptica pogodila ženu, linijskog sudiju.

– Takve epizode su veoma rizične za njega, prete da mu ugroze ostatak karijere. Zbog toga Novak mora da pokaže reakciju, što više bude čekao to će biti teže za njega. Zato će Australijan open biti veoma interesantan turnir. Želim da vidim kako će Novak da se izbori sa svojim karakterom i temperamentom posle perioda koji nije bio baš lak za njega – završio je Koreča.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike