Spektakl na „Gudisonu“: Devet golova, pobeda Evertona i ispadanje Murinja

10.02.2021

22:53 >> 23:02

0

Autor: N. St.

Anćelotijev Everton prošao dalje, Mančester siti siguran

Spektakl na „Gudisonu“: Devet golova, pobeda Evertona i ispadanje Murinja
Copyright Tanjug/Martin Rickett/Pool via AP

Favoriti su, uglavnom, opravdali očekivanja u FA kupu. U jednom od najpoznatijih takmičenja ove vrste su dalje prošli, većinom, najjači timovi.

Posle derbija i pobede na „EnfilduGvardiola je „mešao karte“ u Svonsiju, ali nije morao da strepi – 1:3 (0:1).

Rodri je dva puta bio u ulozi asistenta, prvo za Vokera u 30. minutu, pa za Sterlinga u 47. minutu, da bi tri minuta kasnije Silva uposlio Žesusa. Poraz je ublažio Vitaker u 77. minutu kada je matirao američkog golmana Štefena.

Okršaj Lestera i Brajtona je rešen tek u sudijskoj nadoknadi – 1:0 (0:0). Izgledalo je da se pobednik neće znati posle 90 i kusur minuta igre, ali je Ihenačo u četvrtom minutu nadoknade postigao gol koji je odveo „lisice“ dalje.

Dobra vest za Rodžersa i ekipu je to što se u tim posle povrede vratio Vardi. Igrao je do 62. minuta kada ga je zamenio Ihenačo.

Šefild junajted, poslednjeplasirani tim Premijer lige, je uspeo da prođe dalje. Savladali su Bristol siti – 1:0 (0:0).

Prelomni momenat dogodio se u 65. minutu kada je Moson igrao rukom u kaznenom prostoru. Sudija Džouns je dobio signal iz VAR sobe, pogledao snimak, pa pokazao na „belu tačku“ i dao crveni karton defanzivcu gostiju. Šarp je bio siguran izvođač jedanaesterca.

Najzanimljivij meč definitivno je odigran na „Gudisonu“. Pravi spektakl i pobeda Evertona protiv Totenhema posle produžetaka – 5:4 (4:4).

Krenulo je savršeno za „pevce“, Son je asistirao, Sančez pogodio već u trećem minutu. Potom je na scenu stupio Kalvert-Luin i blic-krig domaćina. Prvo je izjednačio u 36, pa u 38. asistirao Rišarlisonu, da bi Sigurson u 43. sa penala doneo dva gola prednosti svom timu (3:1). U nadokandi prvog dela je Lamela zatresao mrežu.

Onda u kratkom razmaku problem i rešenje za dve strane. Kejn je ušao na teren u 53. minutu, a Kalvert-Luin je zbog povrede morao van terena u 55. Sančez je u 57. izjednačio, da bi Rišarlison svojim drugim golom u 68. ponovo vratio vođstvo „karamelama“ (4:3). Da se gosti neće predati pokazao je tandem Son/Kejn, engleski napadač je u 83. pogodio. Do kraja nije bilo novih golova, što je značilo da će se igrati produžeci.

Samo što se susret nastavio, Bernard je u 97. doneo novo vođstvo Anćelotijevom timu. Bilo je dramatično do samog kraja, Kin je mogao sve da reši u 108. minutu, da bi u poslednjim sekundama strepeli posle kornera Sona, ukupno 15. udarca iz ugla za tim iz Londona naspram dva koja je imala ekipa iz Liverpula.

Pročitajte još:

REZULTATI:
Svonsi-Mančester siti 1:3
Lester-Brajton 1:0
Šefild-Bristol siti 1:0
Everton-Totenhem 5:4

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike