Englezi punom parom i bez milosti, Dušan Tadić vodio Ajaks do pobede u Lilu

18.02.2021

20:52 >> 22:13

0

Mančester junajted i Totenhem na neutralnim terenima ubedljivo porazili Sosijedad i VAC

Englezi punom parom i bez milosti, Dušan Tadić vodio Ajaks do pobede u Lilu
Copyright Profimedia

Srpski reprezentativac Dušan Tadić slavio je pobedu sa Ajaksom na gostovanju Lilu rezultatom 2:1. Lepa prednost pred revanš u Amsterdamu ostvarena je golvima u poslednjih tri minuta, kada je prvo Tadić iz penala anulirao prednost domaćina iz 72. minuta, da bi Brobi u 89. minutu postavio konačni rezultat.

Gosti su prvim duelima šesnaestine finala bili veoma uspešni. Pobede na strani ostvarili su igrači zagrebačkog Dinama, Mančester junajted, Totenhem, Šahtjor, Viljareal, Ajaks i Roma, dok su čast domaćih odbrani Olimpijakos i Jang bojs.

Najubedljiviji trijumf ostvarili su “crveni đavoli” koji su u Torinu pregazili Real Sosijedad sa 4:0. Totenhem je, takođe, na neutralnom terenu u Budimpešti bio nemilosrdan prema austrijskom VAC, ostvarivši pobedu rezultatom 4:1. Veliko iznenađenje priredili su zagrebački “modri” u Krasnodaru. Održana je lekcija ruskoj ekipi pobedom od 3:2, pa pred revanš na Maksimiru hvatski prvak ima pravo da pravi planove za osminu finala.

Profimedia

Najuzbudljivije mečeve odigrali su Jang bojsi i Bajer Leverkuzen, odnosno Antverpen i Rendžers. Domaći su u Bernu posle prvih 45 minuta imali “sigurnih” 3:0, ali im tuđa iskustva iz mečeva sa nemačkim ekipama nisu mnogo značila, pa su gostima dozvolili u drugom poluvremenu da se razmašu i dođu do 3:3 za svega dvadesetak minuta igre. Ipak, fudbalska pravda zadovoljena je u 89. minutu kada su preko Sibačea došli do važnih 4:3 pred revanš.

Istim rezultatom završen je i meč u Belgiji, samo u korist gostujućeg tima. Antverpen je veći deo utakmice imao prednost, ali su je uporni Škoti dostizali sve dok u 90. minutu preko Borne Barišića iz penala nisu došli do pobedničkih 3:4.

Od srpskih fudbalera nastupio je Dejan Joveljić 60 minuta za VAC, Nemanja Matić poslednjih pola sata za Mančester junajted, Miralem Sulejmani poslednjih 16 minuta za Jang bojs, dok je Lazar Ranđelović celu utakmicu odgledao sa klupe za rezerve u Olimpijakosu. Aleksandar Pešić je vodio napad Makabija protiv Šahtjora do 84. minuta, Nikola Maksimović za Napoli i Dušan Tadić za Ajaks odigrali su cele utakmice, dok je Mijat Gaćinović igrao za Hofenhajm do 26. minuta nakon čega se povredio.

Rezultati prvih mečeva 1/16 finala Lige Evrope:

Pročitajte još

Crvena zvezda – Milan 2:2 (0:1)

Dinamo K – Briž 1:1 (0:0)

Real Sosijedad – Mančester junajted 0:4 (0:1)

VAC – Totenhem 1:4 (0:3)

Slavija P – Lester 0:0

Braga – Roma 0:2 (0:1)

Krasnodar – Dinamo Z 2:3 (1:1)

Jang bojs – Leverkuzen 4:3 (3:0)

Olimpijakos – PSV 4:2 (3:2)

Molde – Hofenhajm 3:3 (1:3)

Salcburg – Viljareal 0:2 (0:1)

Granada – Napoli 2:0 (2:0)

Makabi TA – Šahtjor 0:2 (0:1)

Antverpen – Rendžers 3:4 (2:1)

Benfika – Arsenal 1:1 (0:0)

Lil – Ajaks 1:2 (0:0)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike