Podeljena mišljenja sudijskih eksperata oko isključenja Gobeljića, Jokić tvrdi: Ovo je suđenje od pre 20 godina

26.02.2021

00:03 >> 00:06

0

Autor: Adam Štulić

Stručni konsultanti drugačije videli drugi žuti karton Zvezdinog defanzivca

Podeljena mišljenja sudijskih eksperata oko isključenja Gobeljića, Jokić tvrdi: Ovo je suđenje od pre 20 godina
Copyright Profimedia

Mnogo toga je bilo za analizu sudijskih odluka tokom dvomeča Crvene zvezde i Milana u šesnaestini finala Lige Evrope. Bilo je puno posla za VAR sobu u oba duela, ali dok su posle beogradskog okršaja stručni konsultatni Dejan Nedić i Zdravko Jokić bili jednoglasni u proceni odluka, posle susreta na “San Siru” se nisu složili oko drugog žutog kartona za Marka Gobeljića.

Čist je drugi žuti karton. Šteta za Zvezdu – rekao je Dejan Nedić na “RTS”, dok je na TV “Arena sport” Zdravko Jokić imao drugačije mišljenje.

– Faul se dešava na sredini terena, na tom delu igrališta, držanje, guranje, igranje koje ne spada pod nesportsko, ne kažnjava se žutim kartonom. Takođe, u ovoj situaciji, sudije koje imaju dobru nameru puste prednost, pa posle priđu igraču i upozore ga da su ga spasili žutog kartona i da pripazi na svoju igru. Ovo je nije prekršaj za žuti karton, a pogotovo ne za drugi žuti koji mora da bude takav da kod njega nema diskusije.

Jokić je u uvodu analize spornih situacija za Hezusa Hila Manzana rekao da pripda UEFA elit sudijama i da je zbog dobio da sudi ovu utakmicu.

– Tokom meča je solidno sudio, ali dva slučaja mi otvaraju sumnju da nije imao dobru nameru prema Zvezdi. To su isključenje Gobeljića i korner na kraju. Instrukcije su da se u takvim situacijama, kada je slobodan udarac ili korner, produži utakmica. Posptupio je suprtotno instrukcijama. Ako je pokazano tri minuta nadoknade, to je najmanje vreme koje se igra, a može i više ako se u međuvremenu desi nešto… Ovakvo suđenje je bilo pre 20 godina – rekao je Jokić.

Slično viđenje imao je Nedić.

– Nedostajalo mu je hrabrosti u poslednjim trenucima meča. 3:02 je bilo, treba nagraditi tim da izvede korner. Rekao je da je tri minuta nadoknade. Trebalo je da nagradi ekipu koja je bila nadahnuta. Ne radi se to u tim trenucima. Zaista, falilo mu je hrabrosti, pa neka mu padne i gol. Nedovoljnom hrabrošću je pokvario utisak.

Pročitajte još

Zdravko Jokić je kod preostalih (ne)spornih situacija podržao sudijske odluke.

– Penal za Milan je bio, i opravdano je dodeljen žuti karton Gobeljiću. Ruka je blokirala put lopti prema golu. Bila je ispred, nesrećan je položaj ruke, van tela. Kod svih šuteva prema golu, kada se igra rukom, mora da bude karton. Kod poništenog gola Zvezde, takođe je ispravna odluka. Kada se radi o napadaču, iako nenamerno dođe do kontaktka, dosuđuje se igra rukom. Takvom igrom stvara priliku za gol, na ovaj način je pomogao i to je situacija koja se kažnjava – kazao je Jokić o potvrdio ofsajd poziciju Ibrahimovića kod poništenog gola Milanu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike