Ko umesto Tumbakovića? FSS ima četiri želje

03.12.2020

15:14 >> 15:40

0

Autor: D. B.

Tri pika su pod ugovorima, dok je samo jedan kandidat slobodan u izboru nove sredine

Ko umesto Tumbakovića? FSS ima četiri želje
Copyright MN Press

Da li će Ljubiša Tumbaković ostati selektor fudbalske reprezentacije Srbije? Ovo pitanje koje se postavlja od momenata kada je nacionalni tim Škotske eliminisao „orlove“ u baražu za odlazak na EP.

Prema saznanjima „Sport kluba“ FSS je suzio listu želja na četiri imena, ali i autor teksta na kraju zaključuje:

Nije isključeno da Srbija sa Tumbakovićem krene u novi ciklus takmičenja, ka Mondijalu u Kataru…

Dakle, ko se navodno nalazi na užoj listi? Redom – Vladan Milojević, Veljko Paunović, Slaviša Jokanović i Ivan Jovanović.

Kod Milijevića, Jokanovića i Paunovića problem bi mogao da predstavlja to što su pod ugovorima. Tvrdi se da je Milojević prvi pik i najveća želja, te da su u FSS spremni da plate obeštećenje da bi njegov ugovor „otkupili“ od Al Ahlija. Jokanović je u Kataru i ima ugovor do 30. juna 2021. godine, a Veljko Paunović je tek krenuo u misiju u Redingu.

Jedini bez angažmana je trenutno Ivan Jovanović. Dugo je bio želja različitih struktura FSS-a, još od vremena kada je napravio čudo sa kiparskim APOEL-om… Ipak, od tada je prošlo dosta vremena, a ostaće zabeleženo da na poslednjem poslu nije dobio ni priliku da radi kada je smenjen sa mesta selektora Ujedinjenih Arapskih Emirata bez da je vodio tim makar na jednoj utakmici.

Razgovore sa potencijalmnim novim selektor Srbije obaviće Marko Pantelić koji je dobio zadatak da donese sud o radu Ljubiše Tumbakovića. Odluka se ne očekuje pre sredine meseca.

Pročitajte još: A šta ako se u FSS ipak opredele za stranca

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike