Testament, štekovi i naslednici: Kako će biti podeljena imovina Dijega Armanda Maradone

05.12.2020

15:05 >> 15:22

0

Autor: D. B.

Niko živi sa sigurnošću ne može da tvrdi šta je sve slavni Argentinac imao, a iz dana u dan stižu potpuno oprečne informnacije

Testament, štekovi i naslednici: Kako će biti podeljena imovina Dijega Armanda Maradone
Copyright Profimedia

Bizaran je bio svet u kome je Dijego Armando Maradona živeo. Još bizarniji je onaj koji je ostavio iza sebe. Onaj u kome se, paralelno sa opsežnom istragom o tome da li ima krivice lekara zbog njegove smrti, vodi i istraga, da ne kažemo rat, oko toga kolikom je imovinom raspolagao i ko će je naslediti.

Nije prošlo mnogo vremena od njegove smrti, a njegovom advokatu Marijasu Morli, navodno je stigla glasovna poruka. I to od Đianine Maradone, jedne od tri priznate ćerke čuvenog fudbalera.

Profimedia

Navodno, ona je njoj zatražila od Morle, čoveka koji se nalazi i na čelu komapanije koja ima prava korišćenja lika Maradone u SAD i Južnoj Americi, da joj saopšti ko su sve nasledici i kolika je imovina njenog pokojnog oca.

Ako se pitate zbog čega je baš Morli poslala ovu poruku, kada se zna da je on bio čovek koji je u više navrata jako loše govorio o Đianini, njenoj sesti Dalmi i njihovoj majici Klaudiji, to je zbog toga što niko osim njega sa potpunom sigurnošću ne može da kaže šta je sve Maradona ostavio, a još manje ko će sve to da podeli.

Pred sudovima u Argentini trenutno traje nekoliko paralelnih procesa. Đianina, Dalma i njihova polusestra, takođe priznata ćerka, Jana, tražile su pokretanje ostavinskog postupka, postoje i dva naloga za eshumaciju Maradoninog tela, zbog testova za DNK utvriđvanjem očinstva, a na sve to iz dana u dan se javaljaju muškarci i žene sa teorijama koliko Maradona ustvari ima naslednika i gde su sve po svetu raštrkani.

Maradonin advokat Matijas Morla Profimedia

Morla je gostujući u jednoj emisiji na argentinskoj TV objasnio i šta je odgovrio Dijegovoj ćerki.

Rekao sam da ništa ne mogu da joj kažem. Kada me sud bude pozvao na ročište, drage volje ću sve prezentovati. Kao što znate trenutno su svi Dijegovi računi zamrznuti i to po ovlašćenju koje sam imao i niko ne može da raspolaže tim sredstvima – otkrio je Morla.

Paralelno sam ovim svedočenjem stiglo je podsećanje dnevnika “Klarin” da su Dalma i Đanina isključene iz Maradoninog testamenta još od 2018. godine, mada niko, osim advokata ne može da sa sigurnošću da tvrdi da testament uopšte i postoji.

Ono što predstavlja poseban problem u ovoj više nego komplikovanoj priči je da je jako teško sa sigurnošću tvrditi i šta je Dijego imao u svom vlasništvu.

Pročitajte još: Ko su priznati naslednici Dijega Armanda Maradone

Nagađanja su brojna – od toga da je imao u Venecueli fabriku testenine, kao i hotel u Havani, pa pet nekretnina u najboljim krajevima Buenos Ajresa, pa da mu se u Belorusiji, gde je jedno vreme radio, nalazi prsten vredan 300.000 evra, da mu je u Dubaiju Rols Rojs vredan isto toliko, kao i još par luksuznih automobila…

A opet pojavile su se i spekulacije da je trošio po 10 miliona dolara godišnje pošto su mnogi članovi njegove porodice živeli od njega i da je ostao sa samo 75.000 dolara na računu. Čak i doktori koji su pred smrt brniluli o njegovom zdravlju tvrde da nije imao mnogo novca, čak i da je odbio da angažuje kućnu negu jer je ona koštala – previše.

I taman kada su mnogi mislili da priča ne može da bude bizarnija stigla je vest iz Dubaija. Tamo je pronađen kontejner sa stvarima koje su pripadale pokojnom fudbaleru. Među njima su predmeti koje je dobijao na poklon od prijatelja poput Fidela Kastra, ili dres sa autogramom koji je Hrsto Stoičkov poklonio Maradoni…

Sve zajedno tu se nalazi oko 200 predmeta. Kolika je njihgova vrednost – trenutno je nemoguće utvrditi. A kako i da se utvrdi kada one za prave kolekcionare mogu da vrede milione…

Ono što je sigurno je da Maradonu mogu da naslede samo deca. Kako je objasnila pravna zastupnica njegove prve supruge Klaudije, ona ne polaže nikakvo pravo na Maradoninu zaostavštinu pošto je dobila svoj deo u brakorazvodnoj parnici. Zbog toga je i čudna priča o tome da ju je Dijego izbacio iz navodnog testamenta. Po zakonima u Argentini Dijegovi naslednici ne mogu da bude braća i sestre.

Ova životna priča, koja iz dana u dan porpima sve obrise ozbilje sapunice će se sigurno nastaviti…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike