Sve tajne Maradoninog privatnog života

26.11.2020

06:12 >> 08:06

0

Autor: D. B.

Supruge, ljubavnice, vanbračna deca, sve je to bilo normalno za naslednika fabričkog radnika i domaćice koja je sanjala da njen sin bude računovođa

Sve tajne Maradoninog privatnog života
Copyright Profimedia

Fudbal, a zašto ne reći i sport, više nikada neće upoznati osobu kao što je bio Dijego Armando Maradona.

Srce neponovljivog fudbalera, kako je to Dragan Stojković u intervjuu za 24sedam najbolje definisao “čarobnjaka u kopačkama”, prestalo je da kuca, ali njegova zaostavština ostaje zauvek.

A priča o njegovoj porodici, suprugama, deci, što onoj priznatoj, što nepriznatoj, gotovo ie neverovatna koliko i ona o načinu na koji je proživeo svoje vreme sa “običnim smrtnicima”.

Roditelji

Dijego potiče iz stroge katoličke porodice. Odrastao je u Vilja Fiortiju, siromašnom predgrađu Buenos Ajresa. Njegov otac, poznat kao Don Dijego, bio je radnik u fabrici. Legenda kaže da je jednom prilikom zabranio malom Dijegu da ide na trening Argentinos juniorsa zbog toga što u “tom njegovom sportu nema dovoljno novca”.

Profimedia

Njegova majka Dona Tota bila je domaćica koja je odgajila osamoro dece. Dijego je bio najstariji i, kako kažu, ona je imala najveći uticaj u njegovom životu. U svojoj autobiografiji Maradona je otkrio da je Dona redevno preskakala obroke kako bi imala čime da nahrani decu. Urbana legenda kaže da je majka za svog sina želela da bude – računovođa.

Braća

Dvojica Maradonine braće postala su profesionalni fudbaleri. Raul, poznat i kao Lalo, igrao je kratko za Boku juniors, kao i za španski klub Granadu, a veći deo karijere proveo je u SAD. Uho, poznat i po nadinku El Turko, igrao je za Rajo Valjekano, kao i za Rapid iz Beča. Proslavio se igrajući u Japanu.

Prva supruga

Profimedia

Maradona je Klaudiju Vilafan upoznao kada je imala 17, a on 19 godina. Venčali su se 1989. godine i bili su u braku 25 godina. Posle više od tri decenije brak im se završio. Razveli su se 2004. godine, ali su viđani zajedni tokom SP 2006. godine. Ponovo su dospali u žižu javnosti tokom 2018. godine kada je Dijego tužio Klaudiju pošto mu je navodno ukrala novac i iskoristila ga za kupovimu stanova na Floridi.

Deca i vanbračna deca

Sa Klaudijom Dijego ima dve ćerke Dalmu i Đijanu, ali Maradona ima još nekoliko naslednika iz vanbračnih zajednica.

AP Photo/Francois Mori, File)

U 2016. godini, posle 30 godina tokom kojih je odbijao da prizna očinstvo, konačno je odlučio da prizna da mu je Dijego junior Sinagra vanbračni sin. On je dete koje je Dijego dobio sa manekenkom Kristinom u septembru 1986. godine dok je igrao za Napoli. Navodno, čak se i tadašnji papa umešao i zamolio je Maradonu da prizna sina. Italijanski sud je još 1995. godine doneo odluku da je Dijego junior njegov sin.

Maradona ima i vanbračnu ćerku Janu. Devojci, koja je sada model donjeg veša, majka je Valerija Sabalain, sa kojoj je Dijego imao aferu dok je bio u braku sa Klaudijom.

Još nekoliko žena je tvrdilo da ima decu iz veze sa Maradonom. Marta 2019. godine neponovljivi Argentinac je priznao očinstvo troje dece sa Kube, a identite majki ove dece nikada nisu objavljeni. Maradona se lečio od zavisnosti u Havani od 2000. do 2005. godine, a u svemu mu je pomagao i predsednik Kube Fidel Kastro.

Njegov najmlađi sin Dijego Fernando rođen je 2013. godine. Čuveni fudbaler je tada bio u vezi sa Veronikom Ohedom, koju je kasnije ostavio u četvrtom mesecu trudnoće zbog Rosio Olive.

Odnos sa Aguerom

Napadač Serhio Kun Aguero bio je oženjen Dijegovom ćerkom Đianinom od 2009. do 2013. godine. Posle perioda međusobnog obožavanja njih dvojica su imala prilično ružan raskid odnosa. Maradona je oca njegovog unuka Benjamina u više navrata nazivao “mlakonjom”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike