Biće on pravi NBA as: Prvi put u karijeri Pokuševski je "meč viner" (VIDEO)

21.03.2021

20:43

0

Autor: D. B.

Aleksej pogdio slobodno bacanje vredno trijumfa Oklahome

Biće on pravi NBA as: Prvi put u karijeri Pokuševski je "meč viner" (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Black

Aleksej Pokuševski je stao na liniju slobodnih bacanja na 5.3 sekundi pre kraja utakmice između njegove Oklahome i Hjustona. Rezultat na semaforu bio je 113:112 u korist “tandera”.

Najmlađi igrač u NBA ligi je pogodio prvo. Drugo je promašio i bilo je to prvo slobodno bacanje koje je promašio u svojoj kratkoj NBA karijeri. I taj promašaj nije koštao Oklahomu. Hjuston je pokušao preko Džona Vola da spreči da tim upiše i 20 uzastopni poraz. Nije im uspelo.

Na kraju meča: Hjuston – Oklahoma siti 112:114 (22:31, 40:35, 23:24, 27:24).

Mladi Pokuševski, momak pred kome je očigledno velika NBA budućnost, ponovo je bio član startne petorke Oklahoma. Igrao je 29 minuta, postigao je devet poena, iako ga šut nije služio (9-2 iz igre), a uhvatio je i devet lopti u skoku. Posebno je značaj bio taj deveti skok koji je došao posle blokade Dorta na Volu u momentu kada je prva zvezda Hjustona imao otvoren put ka obruču da dovede Hjuston u vođstvo. Potom su usledila dva odlučujuća slobodna bacanja.

Kod Oklahome najefikasniji je bio Dort sa 23 poena (za koje su mu bilo potrebno čak 22 šuta iz igre), dok je 18 ubacio Robi uz osam skokova.

Pročitajte još

Kakvo je iznenađenje ova pobeda Oklahome, bez obzira na loš niz rezultata Hjustona, može da nagovesti i činjenica da su igrali bez prve zvezde Gildžijus-Aleksandera, dok su za Hjuston igrali svi vodeći igrači – Vol (24 poena), Vud (27 poena), Oladipo (23 poena)…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike