Kapiten Tadić sumira utiske: Moramo još bolje

31.03.2021

09:40

0

Autor: D. B.

Vođa nove reprezentacije Srbije nema dilemu u kojim segmentima može da se napreduje

Kapiten Tadić sumira utiske: Moramo još bolje
Copyright MN Press

Kapiten “orlova” Dušan Tadić nema dilemu – igra Srbije mora da bude još bolja u bitkama koje njegov tim očekuju.

Konkretno – lopte moraju da budu brže.

Igra bi trebalo da bude bolja. Da brže igramo, da imamo još kvaliteta na lopti. A, siguran sam da kako vreme bude odmicalo da će tako i da bude. Samo da brže guramo loptu, jer će onda nama u napadu da bude lakše da rešimo utakmicu – tvrdi Tadić.

Meč protiv Azerbejdžana je bio drugačiji u odnosu na duele protiv Republike Irske i Portugalije, pošto je Srbija povela, a nije jurila prednost rivala.

– Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, šteta je što nismo postigli i drugi gol, da olakšamo sebi posao. Kada su izjednačili bilo ih je teško probiti, imali smo jednu dobru šansu preko Mitrovića pre drugog gola, ali dobro je, najbitnija su tri boda, pa idemo dalje – uverava Tadić.

Otkrio je Tadić i reči selektor Stojkovića u svlačionici.

– Pokušao je da nas što više motiviše, rekao nam da ne gubimo strpljenje, da kako vreme bude odmicalo oni će se sve više umarati i da tako treba da dođemo do gola, kroz igru – ispričao je Tadić.

Za razliku od Tadića koji je bio pokretač ofanzive Predrag Rajković je bio čovek koji je bio poslednja barijera pred golom Srbije na meču u Bakuu.

– Imali smo mali nesporazum u prvom poluvremenu, na svu sreću uspeo sam da odbranim, nije bio strašan šut. To je moj posao, da uradim sve što mogu – objasnio je golman “orlova”.

Rajković nije želeo da kritikuje saigrača Filipa Kostića koji je skrivio jedanaesterac.

Nije video igrača, bio je okrenut leđima, gledao je samo loptu. Dešava se… Nećemo mu zameriti, samo da sledeći put gleda malo i iza sebe – kroz smeh je objasnio Rajković.

Pročitajte još

On veruje da će Srbija na kraju kvalifikacija biti ekipa koja će završiti kao prvoplasirana u grupi bez obzira što je sada Portugal bolje plasiran zbog bolje gol-razlike.

– Nadamo se da ćemo biti na kraju prvi u grupi, da se direktno plasiramo na Svetsko prvenstvo. Verujem da to možemo – poručio je Predrag Rajković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike