Zete, još dva komada za Srbiju: Tast Mitrogola, srpski trener Aca Janjić za 24sedam

30.03.2021

20:19 >> 20:20

0

Aleksandar je prošao teška četiri meseca u Londonu, kaže poznati superligaški trener

Zete, još dva komada za Srbiju: Tast Mitrogola, srpski trener Aca Janjić za 24sedam
Copyright MN Press

Desnica za 40, pa levica 41. gol, za sedam bodova “orlova” od Aleksandra Mitrovića za ovo, martovsko okupljanje “orlova” nije sve što ćemo videti od centarfora Fulama. Njegov tast poznati superligaški trener Aleksandar Aca Janjić kaže da najbolje od zeta tek sledi:

Aleksandar je jak karakter. Bio sam uz njega protekla tri meseca i znam kroz kakav je period prošao u klubu, ali on je i sada pokazao da je izuzetan i da mu teško bilo šta može pokvariti njegovu psihu. Mlad je on, tek mu je 26 godina, a već iza sebe ima srušen rekord i jedno veliko takmičenje sa reprezentacijom. Imamo centarfora i golgetera za budućnost – priča Aca Janjić.

Iskusni stručnjak koji je vodio mnogo ekipa u srpskoj Superligi ističe da su utakmica u Bakuu i pobeda rezultatom 1:2 od neverovatnog značaja za dalji tok kvalifikacija.

MN Press

Došli su umorni, videlo se to u igri, posebno u prvom poluvremenu. Protivnik je najčešće bio sa desetoricom igrača iza lopte, tako da je taj bedem morao nekako da se sruši. Ispalo je po najboljem scenariju za nas, jer smo u bivšem SSSR uspeli da se vratimo iz 1:1, iako smo obično na tim terenima u prošlosti čak i gubili bodove.  Veoma važna pobeda, ne samo zbog naše pozicije na tabeli, već zbog toga što je ekipa dala odgovor na ovako težak izazov.

Pet Mitrovićevih golova za sedam dana mogli bi da upale signalnu lampicu na Krejvn kotidžu u Londonu, gde srpski centarfor nije u prvom planu kod Skota Parkera.

Na kraju bi Fulam mogao najviše da pati ako se ne uoče neke stvari koje su sada toliko očigledne. Srećom, naš novi selektor je dobro snimio situaciju i znao je kakav kvalitet ekipi donosi Aleksandar. To nije samo igra u šesnaestercu, mada mu ona ostaje najjači adut, ali videlo se da i te kako zna da pogađa sa distance, van kaznenog prostora. Mislim da nas prave stvari tek očekuju od Aleksandra – zaključio je Aca Janjić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike