Partizan izbegao kaznu za promašaje, Natho "sa kreča" sačuvao tri boda protiv Spartaka (VIDEO)

25.04.2021

19:27 >> 19:50

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli u poslednjem meču 33. kola Superlige slavili protiv Subotičana

Partizan izbegao kaznu za promašaje, Natho "sa kreča" sačuvao tri boda protiv Spartaka (VIDEO)
Copyright MN Press

Promešao je malo Aleksandar Stanojević karte protiv subotičkog Spartaka, ali se to, srećom po crno-bele, nije odrazilo na konačan rezultat. U poslednjem meču 33. kola Linglong Superlige, “valjak” je na stadionu u Humskoj savladao “plave golubove” – 2:1 (1:0).

Nije mnogo nedostajalo da gosti sa Topčiderskog brda odnesu bod i tako kazne brojne promašaje crno-belih da mnogo ranije overe trijumf. Ovako, u poslednjih desetak minuta ušli su sa imperativom da postignu gol, do kojeg su došli u 88. minutu, kada je Natho iskoristio penal, za koji se prethodno izborio mladi Štulić.

Suma je zbog povrede bio van konkurencije, strateg Partizana je odlučio da na klupi ostavi Natha i ulogu glavnog organizatora igre u nedeljnom duelu poveri mladom Lazaru Pavloviću, koji je priliku na svojoj primarnoj poziciji prilično dobro iskoristio.

Osim početnih desetak minuta, kada su crno-beli tražili prepoznatljiv ritam utakmice, ostatak duela protekao je u potpunoj kontroli Stanojevićevih izabranika.

Jović, Pavlović i Asano promašajima su završavali veoma obećavajuće akcije, pre nego što je u Pavlović, u 38. minutu postigao prvenac u dresu matičnog kluba.

Najveći deo posla odradio je Ivan Obradović, ušao je u kazneni prostor rivala, došao do peterca i šutirao, ali je njegov pokušaj Dujmović odbranio. Ipak, lopta se odbila u vis, Obradović je bio viši u skoku od rivala i prebacio loptu glavom na drugu stativu, gde se nalazio Pavlović, koji je sa šest, sedam metara pogodio mrežu rivala i postigao svoj prvenac u Linglong Superligi Srbije.

Natavio je Partizan u nastavku meča da pritiska defanzivu rivala, ali bez konkretnog učinka u završnoj trećini terena. Iako su držali sve konce igre, osetio je Stanojević da popušta pritisak “valjka”, pa je trostrukom izmenom i ubacivanjem Natha, Jojića i Marković želeo da rivalu “zada konačan udarac”.

Umesto toga, usledio je šok za domaćina. Igrao se 80. minut kada je Srećković sjajno izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, prebacio je živi zid i pogodio prečku. Lopta se odbila na ivicu kaznenog prostora, gde se najbolje snašao Marčić i između nekoliko, što svojih, što protivničkih igrača, poslao loptu u praznu mrežu.

Ipak, fudbaleri Partizana su uspeli da se konsoliduju i u preostalom vremenu dođu do trijumfa koji ima više psihološki nego takmičarski značaj za ekipu Aleksandra Stanojevića.

PARTIZAN: Popović, Živković, S. Marković, Vujačić, Obradović, Zdjelar, Šćekić (71′ Jojić), Asano (61′ Stevanović), Pavlović (71′ Natho), Jović (71′ L. Marković), Holender (61′ Štulić).

SPARTAK: Dujmović, Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Vidović, Marčić (Branković), Vidaković (57′ Đurasović), Savković (71′ Jovanović), Tufegdžić, Srećković (90′ Raković), Furtula (57′ Bijelović).

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike