Aleksandar Stanojević: Znam da iza mog statusa stoji veliki znak pitanja

24.04.2021

12:53 >> 13:10

0

Trener Partizana svestan je da su mogući razgovori i o njegovom ostanku u klubu

Aleksandar Stanojević: Znam da iza mog statusa stoji veliki znak pitanja
Copyright MN Press

Pred utakmicu sa Spartakom u Humskoj u nedelju (Arena Sport TV, 19.30), Aleksandar Stanojević je odgovorio i na pitanje koje se odnosi i na mogućnost odlaska sa klupe Partizana na kraju sezone ukoliko ona bude proglašena neuspešnom. Strateg crno-belih kaže da je od dolaska u klub suočen sa takvim izborom i da dobro zna kada je potrebno povući takav potez:

– Ja sam neko ko se svakodnevno dokazuje, ko voli da preuzme odgovornost i za mog imena uvek može da stoji znak pitanja. Meni je najvažnije da li mi igrači veruju ili ne veruju, da li mi uprava veruje ili ne veruje, da li navijači veruju ili ne. Ako tu postoji jedan zarez kod bilo koga od ova tri faktora, možemo da pričamo na tu temu. Što se tiče pritiska, njega nema. Iz razloga što ja uvek namećem veći pritisak od težine utakmice i protivnika, jer sam svestan šta znači voditi Partizan. Moje konferencije uvek idu posle utakmice, tako da ćemo i na kraju svoditi račune. Dve stvari su veoma bitne za trenera. To su rezultat i osećaj da li se stvari razvijaju u dobrom pravcu – rekao je Stanojević.

Utakmica sa Subotičanima dolazi u vreme kada pola ekipe oseća probleme sa povredama. Po tradiciji Bajbek neće biti spreman ni za ovaj meč, a Natho, Suma, Miljković, Stojković sigurno neće nastupiti ili su i oni pod znakom pitanja.

– Ima dosta problematičnih, pa ćemo dosta menjati u ekipi za sledeću utakmicu. To su sve normalne stvari u profesionalizmu, tako da ne bih pridavao veći značaj problemima sa povredama.

U prošlom duelu sa Subotičanima, junak pobede bio je Nemanja Stevanović koji je odbranio penal i time doneo pobedu rezultatom 1:2.

– To nije jedan od najznačajnijih momenata, to je najznačajniji momenat za stvaranje mentaliteta našeg tima koji danas imamo. Ta odbrana nam je dala impuls, energiju, od tada smo dobili i neku dozu zajedništva, tako da je to sigurno najznačajniji trenutak od kada sam ja uz ekipu.

Spartak dolazi u Beograd sa bremenom četiri poraza na isto toliko gostovanja, ali i sa talentovanim Ognjenom Mažićem u timu, sinom najboljeg srpskog sudije Milorada Mažića, koji sada vodi brigu o deljenju pravde na Kipru.

– Drago mi je uvek bilo da mom timu sudi Mažić sa svojim timom i nikad s njim nisam osećao problem. Mi dižemo velike tenzije, a imamo dobre sudije na internacionalnom nivou. Drago mi je da Mažić sada nosi breme oca fudbalera, a ne breme sudije, pa neka se izbori s tim – nasmejao se Stanojević.

Centarfor Marko Milovanović očekuje debi u prvom timu, baš kao i godinu dana mlađeg centarfora kadetskog tima.

– Milovanović će uskoro debitovati, a očekujemo da nam se priključi i Samed Baždar. Banjak dobro trenira, zaslužuje šansu, posebno što pozadi imamo nekoliko povređenih igrača.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike