Ne može bez skandala u srpskom fudbalu (VIDEO)

01.05.2021

19:53 >> 19:57

0

Autor: Adam Štulić

Ponovo će se o utakmici u Srbiji pričati kroz prizmu koja nema veze sa sportom

Ne može bez skandala u srpskom fudbalu (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/Prva liga Srbije

Nema mira u srpskom fudbalu. Od kako su Borac i Jagodina kažnjeni zbog nameštanja utakmica, iz kola u kolo, što u Superligi, što u Prvoj ligi Srbije, više se priča o vanfudbalskim stvarima nego o samoj igri.

Odavno ovako loše stanje nije viđeno u domaćem fudbalu, a novi incidnet dogodio se u Pirotu, gde su meč 30. kola PLS igrali domaći Radnički i krušrvački Trajal. Ono što svemu daje dodatnu težinu jeste da je u centru pažnje bio jedan od najboljih srpskih arbitara Danilo Grujić.

S obzirom na to da obe ekipe vode grčevitu borbu za opstanak, čelnici takmičenja su verovatno imali na umu da delegiranjem iskusnog arbitra spreče baš ono što se dogodilo.

U uvodnim minutima drugog poluvremena, Grujić je dosudio penal za goste, posle čega je usledila bura nezadovoljstva Piroćanaca koji su dugo i veoma žučno protestvovali, pre nego što su dozvolili Pavloviću da izvede najstrožu kaznu iz koje su Kruševljani došli u vođstvo.

Ipak, tu nije bio kraj nesportskim dešavanjima. Tek što su pošli sa centra, jedan od fudbalera pirotskog tima je šutnuo loptu u aut, posle čega su svi fudbaleri domaćeg tima posedali na teren, u znak protesta zbog Grujićve odluke da pokaže na belu tačku.

Ipak, posle nekoliko minuta meč je nastavljen, a bod Radničkom doneo je Milošević, golom glavom u 81. minutu meča.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike