Bugari imaju svoj fudbalski cirkus, "umešan" je i legendarni Dimitar Berbatov

28.04.2021

18:44

0

Autor: Adam Štulić

Na snazi borba za prevlast

Bugari imaju svoj fudbalski cirkus, "umešan" je i legendarni Dimitar Berbatov
Copyright Profimedia/Borislav Troshev/Anadolu Agency

Izgleda da raznorazne mahinacije nisu poslastica samo fudbalskih radnika u Srbiji. Istu zanimaciju imaju i u Bugarskoj, gde se vodi velika bitka oko čelne funkcije u Fudbalskom savezu.

Dosadašnji predsednik Borislav Mihailov, koji je ostavku na tu funkciju podneo pre 18 meseci, iznenada je odlučio da povuče nameru o dobrovoljnom odlasku, kako bi sedeo u predsedničkoj fotelji do kraja februara 2022. godine. I ne bi, verovatno, ništa bilo preterano začuđujuće, da takvu odluku nije doneo sam dan pošto je legendarni bugarski napadač Dimitar Berbatov ozvaničio kandidaturu za mesto prvog čoveka tamnošnjeg fudbala.

Da sve bude još apsurdnije, aktuelno rukovodstvo FS Bugarske je, manje od mesec dana pre kraja prvenstva, donelo odluku o proširenju elitnog ranga takmičenja, što znači da na kraju tekuće sezone neće biti ispadanja iz lige.

– Samo dan posle konferencije za štampu koju sam održao, povlače se ostavke, neće biti Kongresa. Miriše na strah i paniku. Legalno gledajući, imaju pravo na to, ali moralno… Održali su vetovatno najbrži Izvršni odbor u istoriji. Dan posle informacije da se ja, Stilijan i Martin Petrov kandidujemo, vlada lagana panika – kazao je Berbatov, dodavši da je takav potez i očekivao.

– Mi nastavljamo sa našim programom, nema otkazivanja. Da smo živi i zdravi, neka se Kongres održi sledeće godine, neka se održi na pravi način, jer u prošlosti je bilo mnogo njih koji su održani na podmukao način – rekao je nekadašnji napadač Mančester junajteda, čija je kandidatura za mesto predsednika FS, prema bugarskim medijima, naišla na sjajan odziv među navijačima i ljubiteljima fudbala.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike