Novi Pazar predložio kandidata za predsednika FSS

06.05.2021

11:49 >> 11:50

0

Autor: Milan Nastić

Podržali Aleksandra Vučića u borbi protiv fudbalske mafije

Novi Pazar predložio kandidata za predsednika FSS
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je da podržava predsednika Aleksandra Vučića u borbi protiv fudbalske mafije i predlažu Rasima Ljajića za prvog čoveka FSS umesto Slaviše Kokeze.

– Žalosno je i porazno da na to mora da reaguje prvi čovek države, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi, od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija do istaknutih fudbalskih stručnjaka. Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu – navodi se u saopštenju Pazaraca.

Pročitajte još

Oni su predložili i sledeće mere kako bi se rešila situacija u srpskom fudbalu.

– S toga predlažemo da se sprovedu radikalne reforme koje bi podrazumevale sledeće mere. Prvo, održati najhitnije izbore na svim nivoima fudbalske organizacije, a naročito izabrati novo, nekompromitovano rukovodstvo i čelne ljude FSS. Drugo, za funkciju predsednika FSS, Novi Pazar predlaže Rasima Ljajića, koji bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene. Treće, da se reformiše celokupan sistem fudbalskog takmičenja, koji bi podrazumevao koncetraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, bolju infrastrukturu i posebno rad sa mlađim kategorijama. Četvrto, posebne promene su neophodne u sudijskoj organizaciji, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala. I peto, da nadležni državni organi ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice, a njihove aktere najoštrije sankcionišu ukoliko se utvrdi da su činili koruptivne radnje i kršili zakone – zaključuje se u saopštenju Novog Pazara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike