Jedan od najvećih transfer majstora sveta obigrava oko Marka Dmitrovića

11.12.2020

12:25 >> 12:26

0

Srpspki golman postaje slobodan agent sledećeg jula

Jedan od najvećih transfer majstora sveta obigrava oko Marka Dmitrovića
Copyright Marko Dmitrović, MN Press

Golman reprezentacije Srbije Marko Dmitrović uskoro ulazi u poslednju fazu ugovora sa Ejbarom, pa će od 1. janura steći pravo da slobodno pregovara sa novim klubom.  Uz trenutnu formu i činjenicu da dobija status slobodnog agenta, Dmitrovića ove dve karakteristike čine jednim od najpoželjnijih akvizicija za naredni letnji prelazni rok u Španiji.

Pročitajte još: Zvezda vs Dinamo: UEFA zna nešto što niko ne zna?

Kao moguća destinacija srpskog golmana prvo se spominjala Valensija, a sada se na Iberijskom polusostrvu nagoveštava njegova selidba u Sevilji. Slavni transfer majstor, direktor Sevilje Monči oko dovođenja Dmitrovića ima potpuno usaglašen stav sa trenerom Lopetegijem, jer prvi golman Bono nema pravu alternativu, pa ni zdravu konkurenciju za mesto u timu dok je povređen Čeh Tomaš Vaclik.

Nije isključeno da Monči i Sevilja stupe u akciju već tokom januara ako pronađu zajednički jezik sa Dmitrovićem. Ovakav scenario bi se najviše dopao Ejbaru, budući da su zakasnili u pregovorima oko produženja ugovora, a kako trenutno stvari stoje izgubiće veoma vrednog igrača bez ijednog centa nadoknade. Mnogo toga zavisiće od procene Sevilje, kao i drugih zainteresovanih klubova, a najviše od Dmitrovića, kome bi prelazak u Sevilju značio i izlazak u Ligu šampiona.

Pročitajte još: Partizan spreman za “Mega izazov”

Dmitrović ima 28 godina, prošao je školu Crvene zvezde, ali nije na Marakani nije dobio priliku, pa je put do slave išao preko Ujpešta, Čarltona i španskog drugoligaša Alkorkona iz kojeg je za obeštećenje od 700.000 evra prešao u Ejbar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike