Marko Dmitrović, za 24sedam, o odbrani godine: Uroš mi je rekao - "Već sam video gol"

09.12.2020

11:13 >> 12:45

0

Golman Ejbara zaustavio pravi projektil Račića, pa se danima posle meča sa Valensijom u Španiji priča o potezima dvojice naših igrača

Marko Dmitrović, za 24sedam, o odbrani godine: Uroš mi je rekao - "Već sam video gol"
Copyright Profimedia/ Ricardo Larreina / Spain DPPI

Igrao se 53. minut na stadionu “Ipurua Munisipal”, kada se dogodio “obračun” dvojice polaznika Omladinske škole Crvene zvezde. Jedan protiv drugog – Uroš Račić iz Valensije naspram Marka Dmitrovića na golu Ejbara. Prvi je opalio Račić.

Lopta je letela kao raketa u gornji levi ćošak gola domaćeg tima. Svi su je već videli u mreži. Bio bi to pogodak sezone, jer su voleji te jačine i preciznosti sa razdaljine od oko 20 metara toliko retki na evropskim terenima da bi gol bio i u konkurenciji za najlepši u deceniji.  Ali onda se podigla ruka drugog Srbina, aktera ovog obračuna…

Uroš je stvarno neverovatno zahvatio tu loptu, bio je pravi projektil. Kad gledam neke slične situacije na TV, obično se završe lepim golom, i ljudi su verovatno očekivali i ovde pogodak, ali, eto, reagovao sam instinktivno. Podigao ruku i sprečio loptu da ode u mrežu – kaže, za 24sedam, reprezentativac Srbije Marko Dmitrović.

Nije bilo jednostavno odbraniti šut, ali ste i odbitak uhvatili pre igrača Valensije?

– Mislim da sam samo radio svoj posao. Koliko je bio snažan taj udarac nisam baš bio u prilici da razmišljam o odbitku, međutim, ispalo je odlično za mene da se lopta posle odbrane našla baš blizu i da sam imao dovoljno vremena da je u drugoj reakciji uhvatim pre protivničkog igrača.

Pročitajte još: Kako je Dmitrović oduševio Španiju

Šta vam je rekao Uroš posle utakmice, kamere su zabeležile vaš pozdrav?

Čestitao mi je na odbrani i rekao mi da je već bio spreman da slavi gol. To je fudbal, eto ja sam bio srećaniji, sledeći put će možda za sreću imati više razloga Uroš. On zaslužuje takođe čestitke za svoje igre. Poželeo sam mu da samo tako nastavi dalje. Pred njim je sigurno lepa karijera.

Profimedia/ Mutsu Kawamori/AFLO

Španci kažu da ste u odličnoj formi, i jedan od faktora dobrih rezultata Ejbara. Kako vi to komentarišete?

– Fudbal nije sport individualaca, tako da je učinak ekipe uvek zaslužan i za dobre i za loše rezultate. Mi smo grupa koja je već neko vreme na okupu i odlično se poznajemo, pa iz te neke dobre timske atmosfere mnoge pozitivne stvari dolaze same po sebi, baš kao i dobra odbrana. Ove sezone baš dobro defanzivno stojimo, primamo malo golova. Tako moramo nastaviti dalje i neće biti problema.

Kako vam se čini grupa u kvalifikacijama za SP 2022. u Kataru?

Na papiru su Portugalci favoriti, a mi i Irci bi trebalo da se borimo za to drugo mesto. Ipak, ja mislim da smo mi sami sebi najveći protivnici uvek bili. Imamo dovoljno vremena da napravimo analizu svega što nam se desilo u prošlim kvalifikacijama, posebno protiv Škotske, i da u martu započnemo te kvalifikacije za Katar, pripremajući se meč po meč. Svi znamo da su u prošlosti znale da nas koštaju te male utakmice, pa i taj Azerbejdžan nas je već iznenadio. Nadam se da to sada neće biti slučaj, da ćemo u martu svi biti zdravi i u dobroj formi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike