Deki ponosan na sina: Filip Stanković proglašen za najboljeg mladog golmana Italije

18.06.2021

15:20

0

Autor: Milan Nastić

Velika čast za kadetskog čuvara mreže Srbije

Deki ponosan na sina: Filip Stanković proglašen za najboljeg mladog golmana Italije
Copyright MN Press

Lepo priznanje za sina Dejana Stankovića. Naime, Filip Stanković (18) je proglašen za najboljeg mladog golmana u Italiji.

On iza sebe imao odličnu sezonu kako braneći za kadetsku reprezentaciju Srbije, tako i za mladi tim Intera gde je na 22 utakmice, uspeo da ne bude  matiran na 10 , odbranivši čak i nekoliko penala.

Pročitajte još

Svojim zaslugama u Primaveri, bivši trener Intera Antonio Konte je pružio šansu Filipu Stankoviću da bude rezerva Samiru Handanoviću, što dovoljno govori da na njega ozbiljno računaju u budućnosti.

On se osvrnuo i na oca Dejana i koliko mu pomaže svojim iskustvom.

– Uvek me je savetovao da “pričam” i predstavljam se na terenu i da uvek grupa odnosno tim bud na prvom mestu. Kad smo bili mali, bila je priča da brat i ja podelimo uloge, da ja budem vezni igrač, a on golman. Onda smo u jednom trenutku promenili uloge, on je postao napadač, a ja golman – otkrio je Filip Stanković.

Očekuje se da bi se već naredne sezone mogao boriti za golmana koji bi mogao da bude prva zamena Handanoviću, ali po rečima Stankovića juniora, za njega je bilo veoma bitno što je imao priliku da bude deo tima koji je osvojio Skudeto.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike