Da li će dolazak u Srbiju ugroziti Dragovićev status u reprezentaciji? Selektor Austrije nema dilemu

27.06.2021

17:21 >> 17:24

0

Autor: Adam Štulić

Iskusni defanzivac ne mora da brine

Da li će dolazak u Srbiju ugroziti Dragovićev status u reprezentaciji? Selektor Austrije nema dilemu
Copyright Profimedia

Mnogo se u austrijskim medijima priča o dolasku Aleksandra Dragovića u Crvenu zvezdu. Iskusni defanzivac je nekoliko puta, od trenutka kada je promovisan na stadionu „Rajko Mitić“, morao u domovini da objašnjava šta ga je to, u najboljim igračkim godinama, privuklo dresu srpskog šampiona, a na slična pitanja morao je da odgovara i selektor Austrije Franko Foda.

Posle eliminacije od Italije, Foda je upitan od novinara iz svoje zemlje, da li će Dragovićeva selidba u slabo srpsko prvenstvo uticati na status iskusnog defanzivca u nacionalnoj selekciji.

– On me je još pre evropskog prvenstva obavestio o tom transferu. Igraće tamo i međunarodna takmičenja pa njegov reprezentativni status neće biti problem ako bude igrao dobro. A do sada je uvek igrao dobro i bio na nivou – odgovorio je Franko Foda.

Podsetimo, Austrija je ispala u osmini finala EP, pošto je posle produžetaka poražena od Italije 2:1, a novi štoper Crvene zvezde, koji je na ovom EP ušao u istoriju tamnošnjeg fudbala, na terenu je bio od prvog do poslednjeg minuta.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike