Sve o novom stubu odbrane Crvene zvezde i tome zašto njegovom dedi pripadaju najveće zasluge za dolazak na "Marakanu"

17.11.2020

08:35 >> 10:37

0

Autor: D. B.

Novi komandant defanzive crveno-belih biće dugogodišnji reprezentativac Austrije

Sve o novom stubu odbrane Crvene zvezde i tome zašto njegovom dedi pripadaju najveće zasluge za dolazak na "Marakanu"
Copyright MN Press

Od januara, odbranom Crvene zvezde komandovaće dugogodišnji reprezentativac Austrije Aleksandar Dragović!

Šampion Srbije je, prema saznanjima “Sportskog žurnala”, postigao dogovor sa članom Bajera iz Leverkuzena. Ovaj igrač je i tokom leta bio meta tima iz Ljutice Bogdana, ali neizvesno učešče u evropskim takmičenjima ostavilo je Dejana Stankovića bez velikog pojačanja. Aleksandar je osvedočeni navijač crveno-belih, o čemu govori i činjenice da je čestitao klubu plasman u grupnu fazu Lige Evrope,  kao i da rođendan slavi uz tortu u crveno-belim bojama, a često je i otvoreno pričao o tome zbog čega mu je beogradski klub u srcu.

Zbog dede koji je bio veliki zvezdaš, Crvena zvezda je klub koji mi je u srcu. Možda će jednog dana doći trenutak da zaigram za Zvezdu. Bilo bi to ostvarenje sna. Od malih nogu sam gledao Zvezdine mečeve. Odgojen sam tako i saživeo sam se sa klubom. U mojoj familiji svi navijaju za Crvenu zvezdu koja je najveći klub u Srbiji – pričao je Dragović za zvanični sajt Bajera iz Leverkuzena.

Modalitet Dragovićevog prelaska u Crvenu zvezdu zasada nije do kraja poznat. Otvoreno je pitanje da li će u redove crveno-belih doći kao pozajmljen igrač ili će raskinuti ugovor sa nemačkim klubom. Ukoliko bude reč o pozajmici, postojaće i klauzula o obaveznoj otkupnoj klauzuli, za koju se spekuliše da će biti oko 1,2 miliona evra.

Dolazak Dragovića nagoveštava i velike promene u odbrani crveno-belih. Štoperu Nemanji Milunoviću ističe ugovor, dok za Miloša Degeneka uvek ima ponuda iz azijskih klubova.

Iza Dragovića je impresivna igrača karijera. Četiri godine je član Bajera iz Leverkuzena, koji ga je platio Dinamu iz Kijeva 18 miliona evra. Ove sezone nije starter u klubu iz Nemačke, a ugovor mu ističe sledećeg leta. Pre odlaska u Ukrajinu, branio je boje Bazela i bečke Austrije, gde je napravio i prve fudbalske korake. Sezonu 2017-’18. proveo je u engleskom Lesteru kao pozajmljeni igrač Leverkuzena. Odigrao je 84 utakmice za nacionalni tim Austrije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike