Produžeci, drama i plasman Italije u četvrtfinale EURO

27.06.2021

21:37 >> 07:41

0

Autor: Adam Štulić

Azuri posle više od 120 minuta velike borbe eliminisali Austriju

Produžeci, drama i plasman Italije u četvrtfinale EURO
Copyright Tanjug/AP Photo/Justin Tallis, Pool

Italija je drugi četvrtfinalista EP. Posle Danske, koja je rutinski preslišala Vels, “azuri” su do poslednjeg sekunda drugog produžeka strepeli za plasman protiv uporne Austrije. Na kraju, Manćinijevi izabrnici su slavili 2:1.

Zanimljiv i izuzetno borben duel viđen je na londonskom Vembliju, u drugom meču prve runde nokaut faze na EURO 2020. Italijani su od starta diktirali ritam, dok su Austrijanci strpljivo čekali svoju priliku da ugroze Donarumu.

“Azuri” su u uvodnom delu igre bili konkretniji rival, a najbolju priliku imali su sredinom prvog poluvremena, kada je Insinje maestralno šutirao sa dvadesetak metara, a Bahman je samo pogledom ispratio kako lopta pogađa mesto gde se spajaju stativa i prečka.

Nastavak meča doneo je sličnu sliku, s tim što su Austrijanci za nijansu hrabrije krenuli ka golu Italijana. To im se i isplatilo u 67. minutu, ali je gol Arnautovića poništen zbog ofsajda, posle intervencije iz VAR sobe.

To kao da je bio znak “azurima” da više pažnje posvete čuvanju svog gola, pa do isteka nadoknade vremena drugom delu igre nije bilo ozbiljnijih prilika, za razliku od početka prvog produžetka, koji je u potpunosti pripao Italijanima.

Kijeza je sam napravio uvod u svoj mini šou, koji je krunisao golom u 95. minutu, a kada je Pesina u poslednjim sekundama prvog petnaestominutnog nastavka duplirao prednost Manćinijevih izabranika, delovalo je da je sve rešeno.

Ipak, Austrijnci se nisu predavali, krenuli su na sve ili ništa u završnom delu meča, a posle dve propuštene poluprilike, Kalajdžić je maestralno reagovao na prvoj stativi posle centaršuta iz kornera sa desne strane, i dao nadu Austriji da može, barem, do penala.

Ipak, vremena je bilo premalo, pa sada Italijani u miru mogu da čekaju ishod duela Belgije i Portugala, kako bi saznali ime rivala u borbi za plasman u polufinale EP.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike