Stanojević stao u odbranu Partizanove dece, ali priznao: Najvećeg zvezdaša ću da stavim u tim ako će da postigne 20 golova

04.07.2021

07:33 >> 07:56

0

Autor: Adam Štulić

Trener crno-belih o odnosu navijača prema pojedincima

Stanojević stao u odbranu Partizanove dece, ali priznao: Najvećeg zvezdaša ću da stavim u tim ako će da postigne 20 golova
Copyright Iliev i Stanojević, FK Partizan/Miroslav Todorović

Od prvog mandata na klupi Partizana Aleksandar Stanojević insistira na fudbalerima poniklim u omladinskoj školi kluba iz Humske. Delom sigurno zbog toga što je i sam dete Partizana, pa iz ličnog primera zna koliko mladići ponikli u jednoj od najboljih fudbalskih škola u Evropi donose u svlačionici i na terenu.

Zbog toga mu nije baš pravo kada se sa tribina stadiona u Humskoj začuju kritike na račun onih koji bi trebalo da imaju mnogo više kredita kod Partizanove publike.

– Kad neko oseća klub znači da je u njemu trenirao od malena, prošao omladinsku školu, drugačije doživljava grb i obavezu prema njemu. Počev od ponašanja u svlačionici, poštovanja dresa, te osećaja pripadnosti crno-beloj beloj. Bez obzira da li ga navijači voleli ili ne, niko ne može da bude privržen klubu kao naša deca. Ima dosta igrača koji su prošli kroz omladinsku školu koje navijači Partizana nisu prihvatili. A ne shvataju da momci toliko vole taj grb… Ta emocija donosi uspeh – rekao je za „Mozzart sport“ Aleksandar Stanojević.

Ističe strteg srpskog vicešampiona da je, ipak, kvalitet suština prilikom određivanja ko će da dođe ili igra.

– Nismo mi navijačko društvo, da sastavljam tim na osnovu toga ko više navija ili ko je duže u Partizanu. Nema veze s vezom. Ne moram sve da objašnjavam. Najvećeg zvezdaša ću da stavim u tim ako će da postigne 20 golova. Osim toga, ni ne znate ko je zvezdaš u našoj ekipi. Ili obrnuto, ko partizanovac u suprotnom taboru. Ako bih krenuo da istražujem, verujem da imamo četvoricu, petoricu… I nemam problem da mi takvi sutra budu glavni. Interesuje me odnos prema našem grbu, profesionalizam i šta mi donosi. Emocija je samo dodatni faktor.

Istakao je Stanojević da je od pripadnosti klubu važnije šta će pojedinac na kraju da donese na terenu, ali bez obzira ne može da razume odnos koji su navijači imali prema Marku Šćepoviću, Stefanu Baboviću nekada, odnosno Lazaru Markoviću i Aleksandru Miljkoviću sada.

– Vidim da se negoduje za Lazara Markovića, komentariše se dečko koji je otišao u Benfiku, napravio čudo, kao prvak Portugalije završio u Liverpulu za 25.000.000 evra, kasnije u Fenerbahčeu imao fantastičnu sezonu i sad se kod njega postavlja pitanje. Sve u redu, nije odigrao velike utakmice kako bi trebalo, ali u prvom mandatu je postao A reprezentativac sa 17 godina, s njim smo pobeđivali derbije, ostvario unosan transfer u veliki klub. OK, nije uspeo na „Enfildu“, ali mnogi nisu. Ja to ne priznajem – kazao je strateg „valjka“, pa se osvrnuo na desnog beka.

– Miljković je u mom prvom mandatu osvojio dve titule, učestvovao u plasmanu u Ligu šampiona, igrao izvanredne utakmice protiv vrhunskih igrača, pobeđivao u derbijima… Prihvatam nezadovoljstvo, i iza mog imena će staviti znak pitanja, na nama je da se dokazujemo, ali taj Miljković ne ostavlja samo srce, nego i dušu na terenu. Emociju! Posle svega napravi rezultat. Osim toga, deo je odbrane koja je primila najmanje golova u ligi. U redu, nismo ništa osvojili…. Rezultat na kraju kreira mišljenje. Istok i zapad će biti kritični prema njemu, a neće prema nekom strancu koji, takođe, nije doneo titulu, a jeste nešto na nekim utakmicama. Spremni smo da kritkujemo Stefana Babovića, kapitena, sudeonika u osvajanju velikog broja titula, učesnika pohoda na Ligu šampiona… Ne znam iz kog razloga. Prvi ja neću nikad da kritikujem momke koji se bore, pružaju maksimum i pokazuju neviđenu emociju prema klubu. Hoću im zameriti usko vezano za fudbal, da li su odirgali ovako ili onako. Navijaču neko može da se svidi ili ne, međutim, ne možete pojedincima da opovrgnete konkretne stvati popud titula ili pobeda u derbijim. Uz to, ostavljanje srca na terenu – rekao je, između ostalog, Stanojević za portal „Mozzart sport“.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzart sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike