Stanojević podvukao crtu u Sloveniji: Dača dobar, Rikardo zadovoljio, srećan sam zbog Milovanovića

08.07.2021

18:55 >> 19:14

0

Autor: Adam Štulić

Strateg Partizana ima razloga za optimizam

Stanojević podvukao crtu u Sloveniji: Dača dobar, Rikardo zadovoljio, srećan sam zbog Milovanovića
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Fudbaleri Partizana trijumfalno su završili pripreme u Sloveniji. U poslednjem test meču crno-beli su savladali Rostov (1:0), posle kojeg je strateg crno-belih Aleksandar Stanojević podvukao crtu dvonedeljnog rada.

– Sačekajmo malo… Ako sve prođe kako treba daćemo i desetku. Samo da ne bude posle Proletera šestica – kazao je šef struke „valjka“ na pitanje da oceni pripremni period.

Meč sa Rusima je bio po ukusu Stanojevića.

– Imali smo šansi, dobri smo bili, uvek postoji nešto na čemu treba da se radi. Možda nam fali malo agresivnosti, mada je danas bilo izuzetno vruće. Falilo nam je u prvoj liniji odbrane da budemo agresivniji, da nam ne ulaze lako u naš prostor. Srećom, nisu nas ugrožavali, što je najvažnije. Imali smo dosta šansi za ovakav tip utakmice i protivnika. Dobro je i to što smo svi meč završili zdravi, tako da mogu da budem zadovoljan.

Zadovoljan je temperamentni strateg i time što su mu čelnici kluba doveli pojačanja na vreme, tako da su novajlije imale vremena da se nametnu i uđu u pravi ritam.

– Danas su bili su dobri Pantić i Saničanin. Dača je pokazao neke dobre stvari, mogao je i da asistira danas. Rikardo je bio takođe dobar, falio mu je samo gol. Kasnije je došao, ali zadovoljan sam jer je imao tri-četiri šanse. Marko Milovanović daje svaku utakmicu gol, od Turske na ovamo.

Pitali su novinari Stanojevića šta mu je najviše zapalo za oko u akciji kod gola – dijagonala Saničanina, prijem Lutovca ili egzekucija Milovanovića?

– Iskreno, onaj prijem Lutovca unapred se jako teško brani, tako da taj element. Najdraže mi je naravno to što Milovanović, dečko koji nema ni 18 godina, je opet dao gol. Dobro je igrao u polju, srećan sam zbog njega.

Pored svih dobrih stvari koje je video, trener Partizana ima za čime i da žali.

– Žao mi je što Jović nije bio spreman, što Holender nije tu. On je imao dugačku sezonu, odigrao je popriličan broj utakmica, zaslužio je odmor. Brežančić je jedini malo ozbiljnije povređen, ali svi su dobro. Brzo će da se priključe timu. Ostali su lakše povređeni. Jović i Obradović imaće pojačani rad pošto nisu radili ovde.

Istakao je Stanojević i značaj rezultata, s obzirom da je ovo bila poslednja provera pred početak takmičenja.

– Imao je Rostov onu jednu stativu i još jednu šansu, ali najvažnija je pobeda. Volim da ne primamo golove, ali isto tako volim da ih dajemo. Mislimo da smo na pripremama na 2,2 gola po meču. Uvek više volim da je napad dobar. Ako ste stabilni pozadi i odigrate 0:0, ne možete da osvojite titulu. Da damo jedan više u odnosu na rivala. To je važno, jer ako odigrate nerešeno – možete da izgubite titulu.

Superliga Srbije počinje već naredne sedmice, slede i kvalifikacije za Ligu konferencija…

Pročitajte još

– Imamo težak raspored, idemo utakmicu po utakmicu, Proleter igra tvrdo, cele pripreme je tako – kazao je Stanojević istakavši nadu da će dobiti još neko pojačanje do početka takmičenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike