Partizan vraća Sulejmanija! Dete crno-belih se vraća u klub i preuzima novu funkciju

29.06.2024

15:26

0

Autor: P.K.

U klubu se mnogo toga menja, osim onog što traže "grobari"

Partizan vraća Sulejmanija! Dete crno-belih se vraća u klub i preuzima novu funkciju
Miralem Sulejmani u dresu Jang bojsa, arhiva - Copyright Profimedia

Fudbalski klub Partizan vredno radi u prelaznom roku, a sprema se za značajno kadrovsko pojačanje u svojim skautskim redovima. Prema pouzdanim izvorima bivši igrač omladinske škole, prvog tima crno-belih i reprezentacije Miralem Sulejmani uskoro će preuzeti funkciju šefa skauta seniorskog tima.

Ovu informaciju objavio je Telegraf. Očekuje se da će naredne nedelje potpisati dvogodišnji ugovor, čime će započeti novu fazu svoje karijere u fudbalu.

Sulejmani je izgradio zavidnu međunarodnu karijeru igrajući za klubove poput Herenvena, Ajaksa, Benfike i Jang Bojsa, sada se vraća u klub gde je započeo svoj profesionalni put.

Sulejmani će predvoditi tim stručnjaka koji će uključivati Nenada Marinkovića, trenutnog skauta omladinske škole, Filipa Osmana, kao i analitičara Damira Almazija. Njihov zadatak biće praćenje, selekcija i preporuka igrača za prvi tim Partizana.

Ovaj potez je deo šire strategije rekonstrukcije kluba, koja obuhvata sve nivoe - od rukovodstva, preko sportskog sektora, do omladinske škole. Cilj je unapređenje svih aspekata klupskog funkcionisanja, sa posebnim fokusom na zahteve trenera Aleksandra Stanojevića i plasman Partizana u evropska takmičenja.

Samo se ništa ne radi po zahtevu "grobara" o odlasku uprave.

Sulejmani je već održao nekoliko sastanaka sa generalnim direktorom Milošem Vazurom i prihvatio izazov povratka u Humsku. Njegov angažman dolazi u ključnom trenutku, s obzirom na to da se letnji prelazni rok bliži i očekuje se značajna aktivnost kluba na tržištu igrača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike