Tadiću pomešani žal i ponos: Realno govoreći – ovo je neuspeh!

25.06.2024

23:28

0

Autor: A. Š.

Kapiten Orlova realno sagledao nastup Srbije na Euru u Nemačkoj

Tadiću pomešani žal i ponos: Realno govoreći – ovo je neuspeh!
Dušan Tadić - Copyright Profimedia

Srbija je i drugo uzastopno veliko takmičenje završila u grupnoj fazi. Posle Mundijala u Dohi, Orlovi se i sa Eura vraćaju kući posle prve tri utakmice na šampionatu.

Tadić i drugovi imali su večeras veliku priliku da se u povratničkom nastupu na EURO plasiraju u nokaut fazu, ali su protiv Danske u odlučujućem meču odigrali razočaravajućih 0:0.

- Veliko razočaranje što nismo uspeli… Posle Dohe smo zacrtali cilj da prođemo u nokaut fazu, nismo uspeli. Razočarani smo, naravno, ali isto tako mogu da kažem da sam ponosan na ovu grupu momaka – rekao je za „RTS“ posle meča kapiten Tadić, dodavši:

- Znam da im je bilo svima teško, zbog dugih sezona, nema zimske pauze, evo sad neki momci će imati 6, 7 dana slobodno… Cele godine igramo, svi su hteli da se žrtvuju za svoju otadžbinu i na tu činjenicu sam ponosan. Dali smo sve od sebe i čast mi je i zadovoljstvo jer sam deo ovakve grupe momaka…

Složio se Tadić da je ovo rezultatski neuspeh.

- Naravno da jeste… Hteli smo da prođemo dalje, nismo uspeli… Realno govoreći, uvek težimo ka višem, to je ljudski i normalno…

Šta je nedostajalo?

- Treba pojedinačno analizirati utakmice i videti šta tačno. Treba uraditi detaljnu analizu i videti šta treba popraviti i ispraviti – naglasio je Tadić, uz veliku zahvalnost navijačima na podršci tokom celog Eura:

- Neverovatna podrška, neizmerno smo im zahvalni… I pre utakmice sam rekao igračima, da treba da se borimo i ginemo za ove ljude jer su to zaslužili. Putovali su iz svih krajeva i videli smo koliko im znači da ih usrećimo. Nismo uspeli u tome, razočarani smo zbog toga. Dugujemo im veliku zahvalnost zbog toga što su došli da nas podrže, žal je što nismo uspeli da ih obradujemo – rekao je Dušan Tadić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike