Partizan mora u Evropu i u borbu za titulu! Stanojević jasno odredio ciljeve, razmišlja na duge staze!

22.06.2024

07:49

0

Autor: G. F.

Trener crno-belih već radi na formiranju ekipe za narednu sezonu, biće i dolazaka i odlazaka

Partizan mora u Evropu i u borbu za titulu! Stanojević jasno odredio ciljeve, razmišlja na duge staze!
Copyright partizan.rs

Trener Partizana Aleksandar Stanojević započeo je pripreme sa ekipom u Sloveniji sa jasnom vizijom onoga što mora da postigne.

- Dve stvari koje moraju uvek da budu u fokusu Partizana su Evropa i da bude konkurent za titulu. Sve što se desi ispod toga je neuspeh. Ne bi trebalo tražiti ni alibi, ni vreme. Činjenica je da su treneru su potrebna dva prelazna roka da bi napravio tim, ono što želi, ali mi nemamo vreme, tako je kako je, nema žaljenja - rekao je Stanojević za klupski sajt.

Trener crno-belih je naglasio da je u proteklom periodu odgledao bar 90 odsto utakmica crno-belih i da je otprilike znao čime raspolaže, ali je istakao da su navijački i stručni ugao sasvim drugačiji.

- Pratio sam Partizan onako navijački, ali, iskreno, nisam razmišljao da ću se vratiti. Odgledao sam 90 odsto utakmica, kad god sam mogao i to će mi svakako olakšati posao. Ipak, najlakše je kad radite sa igračima i steknete neki utisak. Prvi presek je posle Slovenije, a posle Rusije očekujem da imam jasnu sliku. Moramo da se fokusiramo da napravimo takmičarsku ekipu - dodao je povratnik u Humsku.

Stanojević je istakao da je kasno došao u klub i da su pripreme u Termama čatež brzinski organizovane.

- Kasno sam došao, nedostaje mi ta sedmica ili dve i na brzinu smo se snašli i organizovali sve ovo u Sloveniji. Zadovoljni smo uslovima, tereni su dobri, a i ostajemo samo osam dana, ovo nam je priprema za turnir u Rusiji.

Na pripremama u Sloveniji je 36 igrača, ali će taj broj biti značajno smanjen pred polazak na turnir u Rusiju.

- Imamo dosta igrača, ima nas mnogo i u stručnom štabu. Želja je da vidimo sve, već od Rusije se skraćuje spisak. Optimalan broj je 22 do 24 igrača, toliko će ih ići u Rusiju. Imaćemo plan za svakoga, neko će na pozajmicu, neko u omladinski pogon, sa nekim će možda i biti raskinut ugovor.

Usledilo je pitanje o kijevskom Dinamu, prvom rivalu Partizana u Evropi, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

- U izboru između Fenerbahčea i Dinama iz Kijeva, gledamo šta je za nas bolje. Fenerbahče sa Murinjom je izuzetno jak, Dinamo ima sedam reprezentativaca, ali ako birate između te dve ekipe, bolje je da to budu Ukrajinci. Zato mi nije žao što se neću odmeriti sa Murinjom. Poznajem ih dobro iz perioda kada sam radio u Turskoj, mnogo je teško tamo igrati i pobediti, dok u duelima sa Dinamom sigurno imamo šansu - optimističan je Stanojević.

Da bi Partizan ostvario evropske ciljeve i domogao se grupne faze nekog evropskog takmičenja, Mateuš Saldanja nije prodat uprkos brojnim ponudama.

- Klub je imao ponude za Saldanju, nisu ga pustili, žele to da učine za pravu ponudu. Znaćemo posle prvog dela, biće ozbiljan filter. Posle Rusije ćemo praviti ekipu, tada moramo da imamo kostur tima i da eventualno uskoče jedan ili dva igrača, u zavisnosti od tržišta i potencijalnih odlazaka.

Kad su u pitanju novi igrači, crno-beli su već kaparisali štopera Nihada Mujakića i vezistu Kervina Arijagu, a biće još nekoliko pojačanja u toku prelaznog roka.

- Štoper i zadnji vezni su bukvalno na korak od dolaska u klub. Imamo još neke želje, i dalje pregovaramo. Ako neko ne zadovolji kriterijume ovde, reagovaćemo, ne možemo da gomilamo igrače. Deficit je u odbrani, potrebno nam je malo čvrstine. Ozbiljan je problem na levom beku, fali nam i malo balansa. Teško je naći domaćeg levog beka. Ima ih, ali su preskupi - dodao je Stanojević.

Na kraju je istakao da želi da tokom trećeg mandata u klubu promoviše što više igrača iz omladinske škole kluba.

- Imamo mnogo internacionalaca, teško je da sad pravite neke velike promene. Naš osnovni cilj je da imamo što više igrača iz omladinske škole, iz Teleoptika, to je neki projekat na kome radimo, ali ne možemo odmah. Kasnije ćemo, korak po korak, učiniti da imamo dosta dece iz škole u timu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike