Šta je danas na Euru i gde mogu da se gledaju utakmice? Raspored 9. dana - sudar dva iznenađenja, pobede su pod moranjem

22.06.2024

06:37

0

Autor: P.K.

Vrlo bogat program nas čeka 9. dana Evropskog prvenstva

Šta je danas na Euru i gde mogu da se gledaju utakmice? Raspored 9. dana - sudar dva iznenađenja, pobede su pod moranjem
Ilustracija - Copyright Pixabay/24sedam

Ako se nešto može reći za Evropsko prvenstvo 2024. godine, to je da je jako zanimljivo i nepredvidivo. Favoriti se uglavnom muče, gledamo jako dobar fudbal, a iznenađenja uopšte ne fali.

Sada je na redu 9. dan Eura, pa da vidimo šta nas sve danas čeka.

Program, kao i uvek, počinje u 15 sati, kada se sastaju Gruzija i Češka. Obe te ekipe su poražene u prvom kolu i moraju da jure pobede da bi ostale u konkurenciji za prolazak dalje.

Gruzijci su izgubili od Turske 3:1 u sjajnoj utakmici, jednoj od najboljih u grupnoj fazi, ali to im nije uteha. Čehe je Portugal potpuno nadigrao, mada "na papiru" deluje da su nesrećno izgubili, jer su posle vođstva primili autogol, a drugi gol direktno posle greške njihovog igrača.

Kako god, biće uzbudljivo.

Nakon toga, od 18 sati igraju Turska i Portugal. Iako su Turci ostavili jako dobar utisak, portugalski "penzioneri" su ovde ipak favoriti. Ko god da pobedi ovde, obezbedio je sledeću fazu.

Na kraju, od 21 sat igraju Belgija i Rumunija, dva tima koja su priredila najveća iznenađenja u prvom kolu. Naravno, potpuno različita iznenađenja.

Belgija je izgubila od Slovačke, iako joj dva gola nisu priznata, ali joj opravdano nisu priznata. Slovaci su se sjajno pokazali i protiv Ukrajine i pokazali da nisu slučajno pobedili "đavole", koji sada moraju da se dokazuju protiv još jednog prijatnog iznenađenja.

Rumunija je u prvom kolu glatko pobedila Ukrajince, koje su mnogi videli kao ekipu koja može da pomrsi konce mnogima, ali se i u drugom meču videlo da je kriza duboka. Sada našim komšijama ostaje da potvrde dobru igru iz prvog kola i uzmu jedan baš veliki "skalp".

Ako naprave taj podvig, druga faza je tu.

Sve mečeve prenosi TV Arena sport na svom Premium 1 kanalu, na kome će prenositi i redovnu pres konferenciju reprezentacije Srbije. Čeka nas bogat dan na Euru!

Raspored 9. dana Eura:

15.00 – Grupa F: Gruzija – Češka

18.00 – Grupa F: Turska – Portugal

21.00 – Grupa E: Belgija – Rumunija

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike