Kakav fudbal: Turska pobedila posle velike drame - prštalo u Dortmundu

18.06.2024

19:56

0

Turska u odličnom meču slavila protiv Gruzije sa 3:1

Kakav fudbal: Turska pobedila posle velike drame - prštalo u Dortmundu
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner)

Kakva utakmica u Dortmundu gde je Turska posle velike drame pobedila Gruziju sa 3:1 u 1. kolu Grupe F.

Sjajna utakmica je viđena na Vestfalenu gde su izabranici Vinćenca Montele slavili i time pokazali da su sa velikim ambicijama stigli na EURO u Nemačkoj.

Inače, ovo je bio najbolji poklon za italijanskog stručnjaka, kome je danas bio rođendan.

Vratimo se utakmici gde su obe selekcije igrale dobar fudbal, ali čini se da su za nijansu bili bolji domaćini na ovom meču i zasluženo slavili na startu šampionata.

Viđena su i dva odlična gola turskih fudbalera, Gulera i Muldera, i bez dileme su jedni od najlepših u dosadašnjem delu šampionata.

Vićenco Montela može biti zadovoljan, sa tri boda, ali i igrom svojih pulena, koji su pokazali hrabar fudbal, i nema dileme da će biti veoma uzbudljivo u Grupi F do kraja.

Sa druge strane i debi Gruzije na EURO je bio dobar, postigli istorijski pogodak na šampionatu i što je najvažnije pokazali su dobar fudbal.

Prava drama je viđena u zastavnom vremenu kad su gruzijski fudbaleri imali dve velike prilike, jedna od njih je bila stativa, ali lopta jednostavno nije htela u gol.

U kontranapadu turski fudbaler Akturkoglu je imao prazan prostor, jer golman gruzijske selekcije bio je u kaznenom prostoru protivničke ekipe, i bez većih problema postigao treći pogodak. 

Blog uživo:

KRAJ: Turska pobedila sa 3:1

90 +3 - Kakva šansa za Gruziju. Idealna prilika da se izjednači, ali igrači Gruzije su se takmičili ko će prvi do lopte, i onda u tom haosu ništa nisu uradili. 

Utakmica će biti produžena šest minuta.

86. minut - Odlična šansa za Tursku. Jusiu je glavom šutirao sa pet metara, ali odlična intervencija golmana Gruzije.

81. minut - Gruzija pokušava da stigne do izjednačenja, ali Turska se dobro brani i sve je bliža trijumfu.

70. minuta - Kakva šansa za Gruziju, lako je moglo biti 2:2 u Dortmundu, ali loptu je zaustavila prečka. Baš šteta. Ponovo se igra dobar fudbal na Vestfalenu.

65. GOOOL! Turska je ponovo povela, i to prelepim pogotkom Gulera sa nekih 30 metara sa strane. Ovaj gol je sigurno za sada obeležio prvo kolo na EURO.

63. minut - Čini se da je splasnuo tempo, verovatno i loši vremenski uslovi u Dortmundu su tome doprineli, jer ponovo je počela da pada kiša. 

56. minut - Odlična šansa za Turke. Čakanoglu je odlično šutirao sa nekih 25 metara, ali golman Gruzije je bio na mestu i spasao vođstvo.

51. minut - Hviča je odlično prošao, ubacio loptu u peterac, ali Mikuatadze je loše šutirao.

50. minut - Dosta se igra na sredini terena, ali lopta je više u nogama turske reprezentacije.

Utakmica je nastavljena.

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Odličnih 45 minuta gde je postignuto dva gola. 

35. minut - Kakva šansa za Gruziju, ponovo je imao veliku šansu Mikuatadze, ali sa nekih deset metara lopta je prošla pored leve stative. 

32. minut - GOOOL! Gruzija izjednačila preko Mikautadze. Prava ludnica u Dortmundu, pršti na sve strane.

 

26. minut - GOOOL! Turska povela, i to golčinom Muldura. Eksplodirao stadion u Dortmundu gde je većina navijača navija za domaćine na ovom meču. 

23. minut - Period kada se najviše igra na sredini terena, ali lopta je više u nogama turskih igrača.

14. minut - Jilmaz imao lepu šansu, ali golman Gruzije bez većih problema zaustavlja šut mladog igrača.

10. minut - Kakva šansa za tursku selekciju, Gruzija je spasila stativa. Kenen je šutirao sa 20 metara, ali sreća je ovaj put bila na strani Gruzijaca.

6. minut - Prva šansa za izbarnike Vićenca Montele, ali Jildiz nije bio precizan. Šut glavom je bio neprecizan, lopta je otišla iznad prečke.

5. minut - Mnogo bolji početak utakmice za tursku selekciju. Vrše presing na odbranu Gruzije, ali za sada bez golovo. Velika podrška sa tribine ima reprezentacija Turske.

Kreće utakmica

17.18 - Potukli se navijači na stadionu

16.39 - Kiša u Dortmundu menja termin meča. Duel je zakazan za 18 sati, ali se na Vestfalenu stvorio vodopad, pa kiša sa krova stadiona, pada tačno na prve redove na tribinama.

Ukoliko se problem uskoro ne sanira, utakmica će morati da dobije novi termin.

Startne postave Turske i Gruzije

Nismo se čestito ni okrenuli od početka prvenstva Evrope u Nemačkoj, a već smo stigli do završnice prvog kruga takmičenja.

Petog dana takmičenja na programu su dve utakmice posle kojih će se spustiti zavesa na uvodno kolo kontinentalnog šampionata.

Program će od 18 časova otvoriti Turska i Gruzija, tri sata kasnije na teren će Portugalija i Češka, a kao i sve mečeve doadašnjeg toka šampionata i ova dva možete gledati u direktnim tv prenosima na TV Arena sport Premium 1 i RTS-u.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike