Mitar puca od optimizma pred Slovence: Bilo bi lepo da me se posle utakmice plaše još više!

19.06.2024

17:13

0

Autor: A. Š.

Napadač Orlova veruje u pozitivan ishod drugog meča na prvenstvu Evrope

Mitar puca od optimizma pred Slovence: Bilo bi lepo da me se posle utakmice plaše još više!
Aleksandar Mitrović - Copyright MN Press

Izgubili su Orlovi prvi meč na EP u Nemačkoj, ali igra protiv Engleske daje svima mnoštvo razloga u pozitivan ishod na kraju grupne faze takmičenja. Da bi do njega i došlo neophodno je da Tadić i drugovi u četvrtak protiv Slovenije (15.00, Arena Premium1, RTS) ostanu neporaženi, a jedan od najvećih aduta Srbije i igrač od kojeg rival najviše strahuje je svakako Aleksandar Mitrović.

- Nadam se da će me se još više plašiti posle sutrašnje utakmice, bilo bi lepo. Obe utakmice protiv njih u Ligi nacija bili smo bolja ekipa. Vodili smo u Ljubljani 2:0, pa primili dva gola, ali bili smo bolji. Sad je drugačije, Evropsko prvenstvo je, drugačije ćemo da uđemo u meč, ali lepo bi bilo da dam neki gol i da dobijemo utakmicu. Ali i da ne dam gol, a da dobijemo, bilo bi prelepo – rekao je na konferenciji za medije Mitrović, dodavši:

- Sloveniji je najveći kvalitet timska igra, ali tu je i Šeško koji je opasan po gol u svakom trenutku. Nema iznenađenja ni sa jedne ni sa druge strane.

Mitrović nije želeo da govori o slabim tačkama Slovenije.

- Ne bih sad da otkrivam šta su im slabe tačke. Pričaćemo posle. Imaju mane, kao i svaka ekipa. Kao što sam rekao, nema tu mnogo šta da se krije. U današnjem fudbalu sve se zna.

Bilo je malo tenzija tokom i posle meča sa Englezima u taboru Orlova, pošto je Mitrović bio vidno nezadovoljan odlukom selektora da ga zameni u drugom poluvremenu, a kapiten Tadić time što se nije našao u startnih 11.

- Recite mi jednog igrača koji voli da bude zamenjen, ko ne voli da bude na terenu? Nema tu nervoze. Za te utakmice se živi. Kad ste igrač gledate sve iz svog ugla. Kad se stavite u poziciju selektora, kad imate 26 igrača, sasvim je drugačije. Jesam bio nervozan kad sam zamenjen, ali seo sam na klupu, ohladio glavu i posle jednog minuta nastavio da bodrim momke. Kad si igrač želiš da si uvek na terenu – rekao je Mitar, i nastavio:

- Što se tiče Duće, mi se razumemo i zatvorenih očiju. Sigurno kada je on na terenu olakšava mnogo stvari i meni i Vlahoviću. Mi smo tu da izvršavamo zadatke koje selektor postavi. Ja nisam čuo da je selektor rekao da će Tadić početi, ali drago mi je zbog toga (smeh). Ko god da istrči sutra na teren daće svoj maksimum. Ovo su utakmice za koje se živi, dobar protivnik, pun stadion... Utakmice koje pišu istoriju!

Kada se već u priči pomenuo Tadić, a odgovor na to pitanje prethodno je dao i selektor Stojković, novinari su upitali Mitrovića za to ko će preuzeti odgovornost ukoliko bude dosuđen penal u korist Srbije.

- Ma to je stvar osećaja. Treniramo redovno to, pričamo stalno ko se kako oseća. Dogovaramo se. Duća Tadić je dosad bio prvi izvođač, ali nema problema... Daj bože da bude penal.

Tokom meča sa Engleskom bilo je primetno da se Mitrović često izvlači van kaznenog prostora i više učestvuje u kreiranju akcija.

- Voleo bih da ne izađem iz šesnaesterca svih 90 minuta. Zavisi od utakmice, od taktičkih zahteva, na prvom mestu je uvek bila ekipa. Uvek radim ono što se traži od mene. Da igram u polju, da pomažem u igri bez lopte. Malo više sam učestvovao u igri, bio van 16, ali nema problema.

Za kraj, Mitra su upitali i da li se seća epskog duela tadašnje Jugoslavije i Slovenije na EP 2000. godine koji je završen bez pobednika (3:3) pošto su Slovenci imali velikih 3:0.

- Sećam se, od tad sam počeo da pratim fudbal. Od očaja do sjaja, preokreta, golova, crvenih kartona... Sećam se Savinih golova. Nadam se da ćemo sutra da i mi odigramo dobru utakmicu kao tad, ali da ćemo slaviti – istakao je Aleksandar Mitrović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike