UEFA pokrenula istragu protiv FSS: Ovo su svi detalji "optužnice"

18.06.2024

08:54

0

Autor: D. N.

Uz to, naši "Orlovi" su i izgubili u uvodnom meču Evropskog prvenstva

UEFA pokrenula istragu protiv FSS: Ovo su svi detalji "optužnice"
Copyright MN Press

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu protiv Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a razlog je ponašanje navijača tokom utakmice Evropskog prvenstva, protiv Engleske.

Engleski mediji, konkretno Dejli Mejl prenosi da je istraga pokrenuta pošto je prijavljeno da su se tokom meča sa selekcijom "Tri lava" čuli majmunski krici.

Zbog toga je određen inspektor koji će sprovesti disciplinski postupak povodom navodnog diskriminatornog ponašanja, koje je prijavio svedok na tribinama tokom prvog poluvremena utakmice u Gelzenkirhenu.

Printscreen/Daily Mail
 

Ali to nije sve, pošto je UEFA optužila FSS i za još dva prekršaja, "bacanje predmeta" i "prenošenje provokativne poruke neprikladne za sportski događaj". Poslednja optužba odnosi se na "prikazivanje zastave povezane sa paravojnim pokretom koji je bio uključen u etničko čišćenje tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji".

- Nadalje, inspektor za etiku i disciplinu UEFA-e sprovesti će disciplinsku istragu povodom navodnog diskriminatornog ponašanja - objasnio je portparol UEFA.

U tekstu se dodaje i da se pomenuti (navodni) incident dogodio pred oko 50.000 gledalaca, među kojima je bilo oko 8.000 srpskih navijača.

Podsetimo, u pomenutom meču pobedila je Engleska, rezultatom 1:0. Naš nacionalni tim će novu utakmicu na šampionatu Evrope odigrati protiv Slovenije, u četvrtak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike