Orlovi, ostavite ego po strani i idete u drugu rundu EP! Srpski trener veruje u pozitivan rezultat Srbije!

18.06.2024

07:05

0

Aleksandar Veselinović smatra da izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju šansu da prođu grupu na šampionatu Evrope

Orlovi, ostavite ego po strani i idete u drugu rundu EP! Srpski trener veruje u pozitivan rezultat Srbije!
Aleksandar Veselinović - Copyright MN Press

Srpski fudbalski trener Aleksandar Veselinović izjavio je da fudbalska reprezentacija Srbije ima šanse za plasman u narednu fazu takmičenja, kao i da je odnos igrača na visokom nivou.

Podsetimo, Orlovi su na prvom meču šampionata Evrope u Nemačkoj u nedelju uveče poraženi od Engleske 1:0.

- Odnos naših igrača prema dresu sa državnim grbom je na visokom nivou, naravno uvek neko igra kvalitetnije, neko malo slabije, to se desilo i preksinoć. Rekao bih, kao što je pre ove utakmice naša reprezentacija bila enigma, za mene lično i sada je enigma naša reprezentacija, zato što smo i na utakmici protiv Engleza pokazali jednu nestabilnost. Bilo je momenata kada smo igrali veoma kvalitetno, međutim prvih dvadesetak minuta smo bili totalno inferiorni na terenu - izjavio je Veselinović za Tanjug.

On se osvrnuo na sledeću utakmicu koja očekuje reprezentaciju Srbije protiv Slovenije u četvrtak od 15 časova u Minhenu.

- Imaju izvanrednog golmana Jana Oblaka, imaju izvanrednog napadača. Međutim, svi igrači su na osnovu jedne objedinjene ideje, ideje tima, kompaktnosti, izvanrednog zatvaranja bokova, agresivnosti, dobre tranzicije, pritiska i, rekao bih, da prenose energiju svog trenera. Imaju izvanrednog trenera Matjaža Keka i uvek je stara fraza, ekipa igra onako kako trenira i energija ekipe je odraz karaktera trenera.

Veselinović je istakao da reprezentacija Srbije ima šanse za plasman u narednu fazu takmičenja.

- Nadam se i navijam da će se sve završiti pozitivno, da će ego u reprezentaciji ostaviti po strani, da će interes biti na prvom mestu. Imamo šanse, rezultat utakmice Slovenija - Danska nam odgovara, možemo kao trećeplasirani da idemo dalje - zaključio je Veselinović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike