Selektor Nemaca našao zamenu za Pavlovića: Agresija, kartoni, povrede i neprikosnovena borbenost

12.06.2024

15:39

0

Autor: P.K.

Ne, nije u pitanju Gorecka...

Selektor Nemaca našao zamenu za Pavlovića: Agresija, kartoni, povrede i neprikosnovena borbenost
Emre Džan - Copyright Profimedia

Srbija i Nemačka su se dugo borili za Aleksandra Pavlovića, a na kraju se ispostavilo da su to bila samo naša nadanja. Nemački Srbin odabrao je da igra za "pancere", ali nije imao sreće, jerneće igrati na Euru.

To je bio pravi šok za domaće navijače, ali selektor Julijan Nagelsman je priredio još jedan zamenom, jer je pozvao Emrea Džana!

Pavlović je bolestan, a Džan je kasna zamena. Kapiten Borusije Dortmund će se pridružiti svojim saigračima iz reprezentacije Nemačke pred njihov uvodni meč na Evropskom prvenstvu protiv Škotske u petak.

Odluka da se Džan uključi u tim dolazi kao iznenađenje nakon njegovih problema u Borusiji Dortmund ove sezone sa povredama i kartonima. Međutim, Julijan Nagelsman je rekao da je želeo da pozove još jednog defanzivnog veznog igrača nakon povlačenja Pavlovića, a Džan je bio spreman da se pridruži timu.

- Želeli smo još jednu 'šesticu' u timu i zato smo odlučili da pozovemo Emrea Džana. On je odmah izrazio svoje oduševljenje i spremnost da se pridruži timu. Želeli smo još jednog igrača u ekipi koji je igrao mnogo utakmica i zna kako da se nosi sa pritiskom. On odgovara profilu koji nam trenutno treba.

Da podsetimo da je javnost u Nemačkoj bila iznenađena što je Pavlović dobio poziv umesto Leona Gorecke.

Džan postaje treći igrač Borusije Dortmund u reprezentaciji Nemačke za EURO 2024, pošto se pridružio Niklasu Fulkruhu i Nikolu Šloterbeku. Verovatno će biti iza Tonija Krosa, Ilkaja Gundogana, Roberta Andriha i Paskala Grosa u poretku veznih igrača.

Nemačka će započeti svoju kampanju na EURO 2024 protiv Škotske, a tokom grupne faze će se igrati i sa Mađarskom i Švajcarskom. Oni žele da kao domaćini da osvoje rekordnu četvrtu titulu evropskog prvaka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike