Prodaja Maradonine "Zlatne lopte" propala: Porodica se pobunila i pokvarila planove kolekcionarima (FOTO)

06.06.2024

10:50

0

Autor: D. N.

Legendarni "El Pibe" je za sobom ostavio veliko fudbalsko nasleđe, ali i probleme

Prodaja Maradonine "Zlatne lopte" propala: Porodica se pobunila i pokvarila planove kolekcionarima (FOTO)
Copyright MN Press

"Zlatna lopta" Dijega Armanda Maradone iz 1986. godine ipak neće biti prodata. Iako je aukcija najavljena za danas došlo je do velikog preokreta.

Situacija se promenila jer je prihvaćena žalba ćerki legendarnog argentinskog fudbalera, odnosno argumentacija da je pomenuti trofej ukraden i da se kao takav ne može prodavati mimo volje Maradoniine porodice.

Argentina je u finalu Mundijala 1986. godine pobedila selekciju Zapadne Nemačke rezultatom 3:2. Maradona je dobio "Zlatnu loptu" za najboljeg igrača Mundijala u Meksiku. Na ovom Svetskom šampionatu je postigao pet golova. Tu se računaju i ona dva koja je dao Englezima, "božija ruka" i "gol veka".

Inače, pomenuta nagrada je u međuvremenu nestala i postoje tri teorije. Prema jednoj, "El Pibe" je prodao zbog kockarskih dugova, po drugoj je izgubio u partiji pokera, a po trećoj ona je ukradena iz banke u Napulju.

Tako da sadašnji vlasnik nema pravo da je proda, već naprotiv ima obavezu da je vrati porodici odnosno naslednicima. Takođe, ostao je bez velike zarade jer se procenjivalo da će biti prodata za nekoliko miliona evra. Uz to, i kolekcionari sada nemaju šansu da dođu u posed jedne od najvećih sportskih "relikvija".

Podsetimo, Maradona je preminuo pre četiri godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike