Ovaj prozor je bio zatvoren 33 godine, svaki navijač će razumeti zbog čega! Ipak je to Napoli!

09.05.2023

13:47

0

Autor: G. F.

Maradona je bio i ostao svetinja u ovom italijanskom gradu

Ovaj prozor je bio zatvoren 33 godine, svaki navijač će razumeti zbog čega! Ipak je to Napoli!
Copyright Profimedia

Ludnica koju su navijači Napolija napravili kada je njihov voljeni klub obezbedio titulu prvaka Italije bila je u centru pažnje celog sveta.

Proslava kakvu valjda samo fudbal može da iznedri, donela je nesvakidašnje prizore razdraganih Napolitanaca, ali i jedan detalj o kom se dosad nije mnogo znalo.

 

 

Jedan prozor bio je zatvoren pune 33 godine. Godine su na njemu ispisivale svoj trag, ali je došao i trenutak da ponovo bude otvoren.

Reč je o prozoru na zgradi na kojoj je čuveni mural još čuvenijeg Maradone, čoveka koji je Napoliju doneo prvu titulu prvaka države 1987. godine.

Tada je na zidu i oslikan pomenuti mural, a preko prozora se nalazi Maradonino lice. Nekome je palo na pamet da se taj prozor ne otvara, osim kada Napoli osvoji titulu. Urađeno je to 1990. godine i od tada je prozor bio zatvoren.

 

 

Postoje priče da je otvoren i prošle godine kada je Argentina postala prvak sveta, ali nema dokaza o tome. O sadašnjem otvaranju zbog Napolijeve titule, postoji i dokaz.

Navijačima Napolija od pre nekoliko dana u glavi je često jedna misao - nećemo vajda ponovo čekati toliko dugo da vidimo otvoren prozor na zgradi sa Maradoninim muralom.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike