Orlovi pali na prvom testu! Austrijanci sve rešili za samo 3 minuta (FOTO/VIDEO)

04.06.2024

22:38

0

Autor: D. N.

Naš nacionalni tim u subotu očekuje još jedan test, u Švedskoj

Orlovi pali na prvom testu! Austrijanci sve rešili za samo 3 minuta (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u Beču na stadionu "Ernst Hapel" u prijateljskoj utakmici sa 2:1. To je za tim Dragana Stojkovića Piksija ujedno bila i pretposlednja provera pre početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

U subotu će naš nacionalni tim igrati protiv Švedske u Stokholmu, a onda kreću i poslednje pripreme za šampionat koji će za naš tim početi 16. juna, kada će protivnik biti Engleska.

Ispostavilo se da je utakmica rešena za samo tri minuta. Austrijanci su poveli u 10. minutu pogotkom Patrika Vimera, a samo tri minuta kasnije na 2:0 povisio je Kristof Baumgartner. Jedini gol za Srbiju postigao je Strahinja Pavlović u 35. minutu, nakon što je Uroš Spajić pogodio stativu. I od tada promene rezultata nije bilo.

Selektor Dragan Stojković Piksi, koji je pre kraj nije krio koliko je razočaran nekim potezima, počeo je sa Dušanom Vlahovićem, kao jedinim klasičnim napadačem i četvoricom pozadi (Spajić, Veljković, Pavlović i Živković). Mada je kasnije promenio sistem, pa su u defanzivnoj liniji bila trojica.

Već u 15. sekundi, mogao je tim Ralfa Rangnika da povede, ali nije bilo penala. Ipak, tada je odbrana našeg tima bila smušena. A loše reakcije su kumovale i u slučaju oba gola.

Onda je kapiten Tadić, u 16. minutu bio blizu postizanja gola, ali je pokušaj završio tik pored stative. Tek u 35. minutu, Srbija je uspela da se rezultatski koliko-toliko vrati, pogotkom Pavlovića koji je u drugom poluvremenu spasio naš tim, da ne bude 3:1. Naš tim je u drugom poluvremenu, u 77. minutu, takođe ostao na istom minusu, jer je Vanja Milinković-Savić spasio situaciju "jedan na jedan".

Treba reći i da su Orlovi u drugom poluvremenu bili bolji. Na početku drugih 45 minuta, Vlahoviću se pridružio Aleksandar Mitrović, pa smo igrali sa dva klasična špica. Izašao je kapiten Dušan Tadić, kao i Nikola Milenković. Igra je postala značajno brža, ulaskom Veljka Birmančevića, ali ipak nije bilo većih opasnosti pred golom domaćina.

Pred kraj, Vlahović je ustupio mesto Joviću koji se vratio iz Australije u kojoj je bio sa svojim timom Milanom.

Na kraju je ipak ostalo 2:1 za Austrijance.

Blog uživo

Kraj utakmice

Igraće se još tri minuta.

89. minut - Samardžić gubi loptu u kontri. Stojković je pobesneo pored aut linije.

87. minut - Sudar Mitovića u kaznenom Austrije. Pada nezgodno, ali ubrzo nastavlja.

85. minut - Samardžić u naletu, ali pravi faul u napadu.

83. minut - Lajmer povlači Mitrovića na 25 metara od gola Austrije. Ilić direktno, ali preko gola Austrijanaca.

81. minut - Mitrović je uspeo nekako da prođe po desnoj strani, ubacuje loptu na desetak metera, ali ona ne dolazi do Jovića. Srbija sve bliža porazu.

MN Press
 

79. minut - Živković zaustavljen posle akcije sa Ilićem. Intervenišu Austrijanci u kaznenom prostoru.

77. minut - Umalo 3:1 za Austriju. Vajman je pokušao da predribla Vanju koji je odlično uklizao i izbio loptu. Naš golman uspešniji u situaciji "1 na 1".

75. minut - I Stojković opet menja. Jović umesto Vlahovića, a Lukić umesto Sergeja.

73. minut - Nova izmena u Austriji. Danso izlazi, a ulazi Kerfeld.

71. minut - Poš dobija žuti karton, u nastavku akcije Birmančević koristi brzinu prolazi po levoj strani, ali ipak nema ni šuta ni centaršuta. Zaustavljen na ivici kaznenog.

67. minut - Pavlović odličan u našem kaznenom, Austrijanci su imali "4 na 2", ali je defanzivac dva puta dobro intervenisao. Otklanja opasnost.

64. minut - Već u prvom kontaktu sa loptom, Birmančević ulazi u kazneni prostor, pada posle jednog duela. Ali penala nema, igra se nastavlja.

63. minut - Menja i Stojković. Ulaze Samardžić i Brimančević. Izlaze Gudelj i Gaćinović.

MN Press
 

61. minut - Izmene u Austriji. Linhart umesto Vebera, a Vajman umesto Šmida. Gril umesto strelca gola Baumgartnera.

55. minut - Tri uzastopna kormera za Srbiju. Sergej je "kresnuo" loptu glavom, zamalo preko prečke gola Austrije.

46. minut -  Na terenu su Mitrović koji je sada kapiten, kao i Milenković. Izašli Tadić i Spajić. Tako da sada imamo dva klasična napadača, Mitrovića i Vlahovića. 

Izmene i u Austriji, pošto je Gregorič zamenio Arnautovića.

Kraj prvog poluvremena

Igra se dva minuta sudijske nadoknade.

43. minut - Prinudne izmene, jer selektori Rangnik i Stojković ne rizikuju. Grliič izlazi, a ulazi Lajmer. U Srbiji Ilić umesto Maksimovića.

42. minut - Maksimović posle sudara glavom sa Griličom nastavlja, sa zavijenom glavom.

39. minut - Arnautović u duelu sa Veljkovićem i obara ga na zemlju. Arnautović već ima žuti karton.

38. minut - Izblokiran šut Živkovića sa 18 metara.

35. minut - GOL! Pavlović smanjuje na 2:1. Posle skoka Spajića lopta pogađa stativu, ali je na pravom mestu drugi naš defanzivac, koji ubacuje loptu u praznu mrežu. Mada je i tada lopta pogodila stativu, ali se srećom odbila u gol.

34. minut - Tadić izvodi korner, ali veoma loše.

33. minut - Umalo 3:0. Vimer pogađa mrežu Srbije, ali je gol odmah poništen zbog ofsajda. Ali brine ležernost naših igrača.

30. minut - Koškanje na terenu. Tadić u glavmoj ulozi.

Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
 

25. minut - Akcija Gaćinović - Vlahović na ivici kaznenog prostora Austrije ne prolazi. Lopta ide iza leđa.

16. minut - Tadić sa desetak metara, ali pored gola Austrije. Pre toga akcija Sergeja i Vlahovića, ali nažalost rezultat se ne menja.

13. minut - GOL! Baumgartner za vođstvo od 2:0. Prvo je Vlahović izgubio loptu na sredini terena, pa je usledio brz napad. Lopta je posle šuta sa ivice kaznenog završila u donjem uglu našeg gola.

10. minut - GOL! Austrija već vodi, a strelac je Vimer. Loša postavka naše odrane, bilo je na ivici ofsajda, ali je pogodak. Rutinska realizacija.

7. minut - Arnautović faulira Gudelja koji je na zemlji. Iskusni napadač dobija žuti karton.

1. minut - Već u 15. sekundi duel Spajića i Baumgartnera u kaznenom prostoru Srbije. Austrijanci traže penal, ali sudija iz Portugala Nobre ne smatra tako. Ne bi valjalo, da je pokazano na belu tačku.

20.47 - Počinje!

Kapiteni su Arnautović i Tadić.

20.43 - Intonirane su himne.

20.40 - Dragović je dobio i poklon od FS Austrije zbog zasluga u tamošnjem nacionalnom timu.

Dragović je odigrao tačno 100 utakmica za reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen, a debitovao je baš protiv Srbije na "Marakani" u kvalifikacijama za Mundijal 2010. godine.

Od čelnika Saveza dobio je uramljeni dres sa brojem 100 i tradicionalni "engleski kačket" koji simbolizuje broj utakmica za državni tim.

Pogledajte i više slika sa početka utakmice.

20.35 - U Beču je i Aleksandar Dragović koji je napustio Crvenu zvezdu. Slikao se i sa sada već bivšim saigračima Srđanom Mijailovićem i Urošem Spajićem koji su u reprezentaciji Srbije.

MN Press
 

20.15 - Protivnik Srbije u grupi C na EP u Nemačkoj, Slovenija je pobedila Jermeniju sa 2:1.

20.05 - Pogledajte i detalje iz svlačionice.

19.33 - Poznate su i statrne postave.

Austrija: Penc, Veber, Danso, Poš, Zajvald, Grilič, Vimer, Baumgartner, Pras, Šmid, Arnautović.

Srbija: V. Milinković-Savić, Spajić, Veljković, Pavlović, Živković, Gudelj, Maksimović, Gaćinović, Tadić, S. Milinković-Savić, Vlahović.

19.15 - Aleksandar Mitrović, Nikola Milenković i Luka Jović neće biti na raspolaganju Stojkoviću.

19.14 - Naš nacionalni tim igraće prvi put u belim dresovima.

19.13 - Podsetimo, naš nacionalni tim je u grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Austrijanci su u grupi D, sa Poljacima, Francuzima i Holanđanima.

19.10 - Evo šta je rekao selektor Srbije Dragan Stojković Piksi u najavi meča.

- Mi smo i želeli da igramo protiv jake ekipe. I bez obzira što je prijateljski meč on ima važnost, jer ima uticaja na psihološki momenat za svaku selekciju koja traži dobar impuls pred utakmice na šampionatu.

Koliko su motivisani, govori činjenica da su pobedili i u prijateljskim utakmicama koje su igrali protriv jakih rivala. Dakle, veoma motivisana i fizički spremna ekipa. Imaju germanski mentalitet, idu uvek na pobedu. Očekujem da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu - kazao je Stojković.

19.05 - Igra se u Beču, a sudija je Antonio Nobre iz Portugala. Početak utakmice je zakazan za 20.45 uz direktan tekstualni prenos na našem portalu, kao i na Premiumu 1 TV Arena sport.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike