Flik (ni)je trener Barselone! Katalonce muči stara muka – ne mogu da registruju novog trenera!

31.05.2024

18:22

0

Autor: A. Š.

Barsa se sa ovim problemom suočava već dva leta unazad

Flik (ni)je trener Barselone! Katalonce muči stara muka – ne mogu da registruju novog trenera!
Hansi Flik - Copyright Profimedia

Barselona se ponovo suočava sa problemom koji ih muči već dva leta unazad – kako pronaći novac potreban da se ispoštuju stroga pravila finansijskog fer-pleja La Lige. 

Zbog toga im, u ovom trenutku, visi i registracija novog trenera Hansija Flika i njegovog stručnog štaba, prenosi „Marka“.

Ugledni španski list piše da čelnici Barselone nastavljaju trku s vremenom u pronalaženju finansijskih sredstava jer u ovom trenutku prekoračuju dozvoljenu svotu za zarade.

U teoriji, Barselona te novce ima. U praksi, katalonskog giganta u živo blato je gurnuo „Libero“, koji je prošle godine kupio 49 procenata Barsa Medije za 100 miliona evra, ali novac još nije uplatio na račun kluba sa „Nou Kampa“.

Barsa je, prema slovo ugovora, 40 miliona trebalo da dobije još prošle godine, a ostatak ove, međutim prodaju skoro polovine svog medijskog odeljka još nije naplatila.

Zbog toga, Đoan Laporta i saradnici sada pokušavaju da ispregovaraju novi ugovor sa tehničkim sponzorom Najkijem, koji bi trebalo da im donese potrebnih 100 miliona evra na ime bonusa za potpisivanje ugovora.

Ipak, navijači Barse prevelikog razloga za brigu, sudeći po iskustvima iz prethodna dva letnja prelazna roka, ne bi trebalo da imaju previše briga, jer su Laporta i ekipa najkasnije do kraja avgusta uspevali da regulišu sve obaveze i ekipi obezbede sve što je potrebno za nesmetan rad.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike