Nije samo Džajić! Koliko samo još poznatih sportista danas slavi rođendan, ima i zvezdaša i partizanovaca

30.05.2024 | 06:49

Autor: 24sedam

Spisak slavljenika i ovog 30. maja je poduži

Copyright MN Press

Na današnji dan rođen je Dragan Džajić, trenutno na funkciji predsednika Fudbalskog saveza Srbije, ali je prva asocijacija na njega Crvena zvezda. Posle Rajka Mitića i Dragoslava Šekularca, proglašen je za treću Zvezdinu zvezdu.

Džajić je rođen u Ubu 1946. godine i kao igrač, direktor i predsednik osvojio 31 zvaničan trofej: 16 šampionskih titula, 12 kupova, Kup evropskih šampiona, Interkontinentalni kup i Srednjoevropski kup.

Ali tu nije kraj spiska sa današnjim slavljenicima. Tako je na isti dan rođen i Blaž Slišković, nekadašnji fudbaler, a sada trener. Rođen je 1956. godine, a igrao je za Velež, Hajduk, Olimpik iz Marselja... Bio je i reprezentativac SFRJ.

Rođendan danas slavi i Stiven Džerard, živa legenda Liverpula. Rođen je 1980. godine, a njegova karijera je vezana pre svega za velikana sa "Enfilda" čiji je dres nosio 504 puta.

Kada je reč o košarkašima, tu su ljubimac navijača Partizana Zek Ledej (1994. godine), kao i Aleksandar Trifunović, nekadašnji igrač Crvene zvezde. Trifunović stariji je rođen 1967. godine, a njegov sin Uroš trenutno je saigrač Ledeja.

MN Press
 

Tu nije kraj sa košarkašima. pošto rođendan (1986. godina) slavi i Marko Simonović, bivši kapiten Crvene zvezde, kao i Radoslav Raša Nesterović (1976. godine). Bivši centar, rođen u Ljubljani ima i NBA prsten sa San Antoniom i Evroligu sa Virtusom.

I za kraj današnjih rođendana, izdvajamo jedno ime iz tenisa, a to je Magnus Norman. Ovaj Šveđanin je rođen takođe 1976. godine, a svojevremeno je bio i drugi na ATP listi. Osvojio je 12 ATP titula, a najbolji plasman na Grend slemovima je bio finale na Rolan Garosu.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam