Orlići ne padaju u euforiju posle uvodne pobede! Idemo korak po korak, ali smo mogli još koji gol da damo

20.05.2024

21:32

0

Autor: D. N.

Do kraja grupne faze ostale su još dve utakmice, a jedna je sa domaćinom

Orlići ne padaju u euforiju posle uvodne pobede! Idemo korak po korak, ali smo mogli još koji gol da damo
Copyright FSS

Pobedom je kadetska fudbalska reprezentacija Srbije počela Evropsko prvenstvo na Kipru. Orlići koje predvodi selektor Jovan Damjanović su pobedili Ukrajinu i sada ih očekuju dueli sa Kipranima i Česima. 

Jedini gol, već u drugom minutu je dao Dušan Makević. Što bi se reklo, mladi fudbaler Partizana je "skinuo paučinu".

- Reagovao sam na povratnu loptu, uputio odmah udarac i ona je na radost svih nas završila između prečke i stative, na pravo mesto. Ukrajina je najteži protivnik u grupi, ova pobeda nam mnogo znači za samopouzdanje.

Verujemo u prolaz, pred nama su još dva meča u grupi, daćemo sve od sebe da pobedimo - kazao je Makević, a da će se ići korak po korak najavio je Damjanović.

- Očekivali smo, iskreno, jednu ovakvu utakmicu, prvo poluvreme smo bili dosta dobri, sve smo kontrolisali. Sve što smo planirali, išlo je u tom smeru. U drugom delu igre, znali smo da su veoma dobra ekipa, iz tranzicije su nam pravili probleme, dugim loptama na njihove napadače.

S vremena na vreme uspevali smo da se nametnemo, ali kako je vreme prolazilo, bilo je sve teže i teže. Momci su bili fenomenalni, bili su dosledni, bili su hrabri, nagrađeni su za veliki trud - rekao je Damjanović, uz žal što je Makević bio jedini strelac.

- U prvom poluvremenu smo mogli da postignemo još neki gol, ali mislim da smo zasluženo pobedili, najviše zbog nivoa igre u prvom poluvremenu, ali i odnosa u nastavku. Nema euforije, idemo korak po korak, čestitam mojim momcima, pobedili smo jednu jako ozbiljnu selekciju - zaključio je strateg srpskih kadeta.

Golman Vukašin Jovanović istakao se sjajnim odbranama, kao i mnogi iz ove genarcije pokazao je ogroman potencijal.

- Prvo bih pohvalio saigrače za veliku borbu, zaista su uložili svi ogroman napor da ostvarimo veoma važnu pobedu. Bili smo dobri u prvom poluvremenu, imali veći posed, kontrolisali smo dešavanja na terenu.

U nastavku smo malo pali, bilo je i teško vreme, a mene raduje da sam imao nekoliko dobrih intervencija. Idemo dalje, nema opuštanja, sada je u fokus meč sa Kiprom. Želimo novu pobedu i plasman u četvrtfinale - jasan je bio Jovanović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike