Srećan i ponosan zbog plasmana u četvrtfinale EP! Direktor Saveza posetio "orliće"

27.05.2024

15:15

0

Autor: D. N.

Sada sledi borba za polufinale, odnosno duel sa Austrijom

Srećan i ponosan zbog plasmana u četvrtfinale EP! Direktor Saveza posetio "orliće"
Lazetić, Damjanović i Luković - Copyright Promo/FSS

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva, iako je u poslednjoj utakmici grupne faze izgubila od Češke. Međutim, pobede iz prethodna dva kola su bile dovoljne da se izbori plasman među osam najboljih.

Direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, Nikola Lazetić posetio je izabranike selektora Jovana Damjanovića u Larnaki.

- Pobeda protiv Ukrajine je velika i došla je kao plod jedne kvalitetne analize protivnika, ali pre svega zbog činjenice da smo uspeli da nametnemo naš stil igre. Imali smo posed konstantno, spustili ih u nisku zonu, bilo je milina gledati momke kako drže kontrolu tokom celog meča. Takođe, jako je teško odigrati prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu na ovakav način pored činjenica da smo imali tri suspendovana igrača i jednog povređenog od ukupno 18 prijavljenih za ovo takmičenje.

Ova utakmica nam je pokazala da smo kolektivno veoma jaki i dobro organizovani, ali i da moramo da držimo taj nivo konstantno ili što je duže moguće i da ne dozvolimo protivniku da se zbog jedne ili dve naše individualne greške vrati u život.

Dominacija konstantna, visok procenat poseda lopte, sve je bilo u našim rukama. Još jedna rutinska pobedam, protiv domaćina prvenstva, koja nam je opet pokazala neverovatnu energiju koju ova generacija ima, koliko su talentovani i kako je lepo gledati ih i raditi sa njima. Takođe opet nas je jedna individualna greška dovela u manji problem, ali momci su ostali dosledni svega što je rađeno u pripremi utakmice, nastavili istim tempom i svaka im čast što su uspeli da rutinski pobede i kvalifikuju se u četvrtfinale. Ovog puta je selektor promenio par igrača, da dobijemo na svežini, ali i da roster koji imamo pokaže sav svoj potencijal - kazao je Lazetić za sajt FSS-a.

Plasman među osam najboljih selekcija u Evropi je ogroman uspeh, a protiv Austrije "orlići" će imati priliku da odu i korak dalje.

MN press
 

- Jako sam srećan i ponosan zbog ovoga do sada što su momci uradili. Nije baš često, da ne kažem da je retkost da neka naša selekcija i pre odigrane treće utakmice izbori plasman među osam najboljih u Evropi. To je plod dobrog i kontinuranog rada poslednje tri do četiri godine kada je u pitanju U-17 selekcija. Jer podsetiću sve da je ovo treća godina u nizu otkako je Srbija na Evropskim prvenstvima i kako prolazi grupnu fazu takmičenja.

Plasman među osam najboljih selekcija je ogroman uspeh, a sada idemo na Austriju. Bilo je pitanje Austrija ili Danska, tako da i u toj grupi nije bilo velikih iznenađenja, jer su ispale Hrvatska i Vels. Po ko zna koji put, pokazali smo da dominiramo regionom i da smo iz celog regiona jedina ekipa koja ulazi u završnicu Evropskog prvenstva. Ne obećavamo ništa. Tiho smo došli, čak i osporavani. Idemo korak po korak. Austrija je za nas finale. Spremamo se za tu utakmicu i nadamo se da će talenat i taj duh zajedništva koji je stvoren kod ove genarcije napraviti razliku - zaključio je Lazetić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike