Darkova "Zlatna kopačka" stigla na Marakanu! Kakva je samo fudbalska "relikvija" u Beogradu (FOTO)

19.05.2024

14:30

0

Autor: D. N.

Lep događaj u susret proslavi titule, možda i "duple krune"

Darkova "Zlatna kopačka" stigla na Marakanu! Kakva je samo fudbalska "relikvija" u Beogradu (FOTO)
Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde će narednog vikenda organizovati proslavu titule u Superligi, a moguće je i duple krune, pošto u utorak igraju finale Kupa Srbije sa Vojvodinom. U skladu sa svečarskom atmosferom, crveno-beli su se pohvalili lepim događajem. Tako je u Muzej na stadionu "Rajko Mitić" stigla "Zlatna kopačka".

Darko Pančev je klubu sa kojim je postao postao prvak Evrope ustupio original kako bi bila izrađena replika koja će se u budućnosti nalaziti u Muzeju.

- Prestižno priznanje koje se dodeljuje najboljim strelcima Evrope, Darko Pančev je zaslužio u istorijskoj sezoni 1990/91, kada je i ostvaren najveći uspeh kluba. Crvena zvezda se te sezone popela na krov Evrope, a značajan uticaj na uspehe je imao Darko Pančev, koji ne samo da je izveo poslednji jedanaesterac u čuvenoj penal seriji u Bariju, već se te sezone čak 34 puta upisao u listu strelaca i zaslužio vredno priznanje.

Bio je poznat Pančev po nadimku “kobra sa Vardara”, ali je na “Zlatnu kopačku” čekao do 2006. godine, zbog osporavanja Fudbalskog saveza Kipra. Prestižno priznanje je ipak na kraju završilo u pravim rukama i to posle tačno 15 godina.

Crvena zvezda se uvek ponosila velikanima koji su nosili crveno-beli dres. Jedan od njih je i Darko Pančev, koji je sa oduševljenjem prihvatio inicijativu našeg kluba da se izradi replika njegove “Zlatne kopačke”.

Tim povodom naša delegacija je boravila u Skoplju i od Pančeva preuzela vredno priznanje, čija će replika u budućnosti krasiti naš trofejni Muzej - navedeno je u tekstu na sajtu crveno-belih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike