Bajern ne zna šta će, Mateus ima rešenje! Treneri redom odbijaju Bavarce, a njega niko da se seti!

06.05.2024

20:05

0

Autor: A. Š.

Minhenski velikan nalazi se u situaciji u kojoj teško da je bio od kako se pozicionirao kao jedan od najboljih klubova na svetu

Bajern ne zna šta će, Mateus ima rešenje! Treneri redom odbijaju Bavarce, a njega niko da se seti!
Lotar Mateus i Hansi Flik - Copyright Profimedia/Christian Charisius/dpa

Minhenski Bajern dugo nije bio u sličnoj situaciji. Nemački velikan na kraju sezone ostaje bez trenera, a čelnici Bavaraca još ne znaju ko će naslediti Tomasa Tuhela. Želeli su na „Alijanc areni“ silno Ćabija Alonsa, a pošto je Španac ostao veran Bajeru iz Leverkuzena vodećim ljudima Bajerna su se na ponudi zahvalili Julijan Nagelsman i Ralf Ragnik.

Koliko je situacija u Minhenu alarmanta govori i to što su Bajern navodno odbili Roberto de Zebri i Unaj Emeri, što vrlo lako može da navede na zaključak da klupa Bavaraca i nije toliko primamljiv izazov koliko bi trebalo da bude u nekim drugim okolnostima.

Nema dileme da u takvoj situaciji nikome od onih koji se trenutno za nešto pitaju u Bajernu nije svejedno, ali u pomoć je pokušao da im pritekne legendarni Lotar Mateus. Nekadašnji kapiten Bajerna i nemačke reprezentacije, kasnije i trener Partizana, u razgovoru za „Sky Sports“ predložio je čelnicima bavarskog giganta jedno, svima, dobro poznato ime.

- Imam ideju još od četvrtka – Hansi Flik, on poznaje klub. Pregovarao je sa Barselonom, oni su doneli drugu odluku. Kada bi imao podršku, zašto da ne – upitao se Mateus.

Podsetimo, legendarni Nemac za minhenskog velikana odigrao 410 utakmica uz 15 osvojenih trofeja, a zavidnim stažom u Bajernu, igračkom i trenerskom, može da se pohvali i Flik, koji je dres Bavaraca nosio od 1985. do 1990. uz 104 odigrane utakmice (pet golova) i šest trofeja (četiri Bundeslige, po jedan Kup i Superkup Nemačke).

Na klupi Bajerna nekadašnji selektor „pancera“ sedeo je od 2019. do 2021. godine i u tom periodu na „Alijanc arenu“ doneo najvažniji trofej kontinentalnog klupskog fudbala. Pored Lige šampiona, Bajern je pod vođstvom Flika osvojio dva nacionalna šampionata, po jedan Kup i Superkup Nemačke, kao i UEFA Superkup, te klupsko prvenstvo sveta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike