Bajern igra polufinale Lige šampiona, a trenera nema! Nagelsman neće da menja sredinu!

19.04.2024

13:06

0

Autor: A. S.

Nakon Ćabija, i selektor je "odjavio" nekadašnjeg šampiona

Bajern igra polufinale Lige šampiona, a trenera nema! Nagelsman neće da menja sredinu!
Julijan Nagelsman - Copyright Profimedia

Ko će na klupu Bajerna iz Minhena enigma je već nekoliko meseci. Tomas Tuhel je rešio da napusti klub na kraju sezone zbog slabih rezultata u Bundesligi, a nakon brojnih imena koja su prošla radar Bavaraca, prva želja je bio Julijan Nagelsman.

Međutim, jedno su želje Bavaraca, drugo su planovi Nagelsmana koji je u poslednjem trenutku rešio da produži ugovor sa FS Nemačke do 2026. godine i tako ostavi Bajern bez trenera, koji je prethodno bio razočaran odlukom da Ćabi Alonso ostane u Bajeru.

Upravo je Alonso Bajernu prekinuo vlast u Nemačkoj i bio glavni uzrok Tuhelove odluke da se povuče, pa se ona neće promeniti čak ni ako tim iz Minhena osvoji Ligu šampiona.

Kako su ih dve velike želje odbile, Bavarci su shvatili da više nisu na glasu kao klub ozbiljnog renomea, a Nagelsman nije pristajao na pregovore sa klubom koji ga je koju sezonu ranije smenio i to putem medija.

Nagelsman je nakon Minhena, preuzeo reprezentaciju Nemačke i prvi plan jeste bio da na klupi pancera ostane do kraja Evropskog prvenstva, ali su čelnici tamošnjeg Saveza rešili da ga zadrže.

- Ovo je odluka doneta srcem. Velika je čast trenirati reprezentaciju i najbolje igrače svoje zemlje. Sa uspešnim i strastvenim izdanjima imamo šansu da inspirišemo celu naciju. Pobede protiv Francuske i Holandije u martu su nam dale nagoveštaj toga. Dirnuo nas je entuzijazam navijača. Sada želimo uspešno Evropsko prvenstvo na domaćem terenu i jedva čekamo da počnemo. Posle toga, ja i moj stručni štab sa uzbuđenjem gledamo na dalje izazove kao što je Svetsko prvenstvo 2026 - rekao je Nagelsman po potpisu dvogodišnjeg ugovora.

A Bajern sada mora da se okrene novoj potrazi, nema previše ni vremena ni izbora, razna ime su u opticaju, ali je pitanje ko će put Bavarske.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike