Gotovo je, a i zvanično je! Zna se da li Ćavi ostaje u Barseloni (GALERIJA)

25.04.2024

15:54

0

Autor: 24sedam

Izgubili su trku sa Realom, a u Ligi šampiona ih je izbacio PSŽ

Gotovo je, a i zvanično je! Zna se da li Ćavi ostaje u Barseloni (GALERIJA)
Copyright Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti

Ćavi Ernandez ipak ne napušta klupu Barselone. Kako je objasnio nekadašnji as, a sada trener je u međuvremenu dobio podršku predsednika, uprave i fudbalera. Tako da je u potpunosti promenio odluku.

Krajem januara je najavio da će na kraju sezone da ode, ali je sada sebe demantovao i ugovor će da odradi do kraja, do juna 2025. godine. Sve je potvrđeno i na nalozima Barse na društvenim mrežama.

- Promenio sam odluku, jer sam zaista dobio punu poverenje predsednika, uprave i igrača. Ovaj projekat još nije završen. Ja, moj tim, svi zajedno osećamo da imamo snage da zajedno uradimo važne stvari.

Podrška igrača je bila veoma važna. Dali su mi do znanja da moram da nastavim, naterali su me da vidim da ovo nije gotovo. Mislim da ovaj projekat nije završen, iako možda nećemo da osvojimo titule. Navijači su me, takođe, naterali da mislim da bi trebalo da nastavim. I iznad svega, mislim da sam sposoban za to. Juče smo se dogovorili se za tri minuta. Predsednik kluba zna da ne bih tražio ni jedan evro, da sam napustio klub pre isteka ugovora - kazao je Ćavi i dodao da je bolja igra njegove ekipe bila ključna, kao i osećaj da ima snage da nastavi.

Barselona se nalazi na drugom mestu na tabeli La Lige sa 11 bodova manje od proplasiranog Real Madrida. I u Ligi šampiona je eliminisana od Pari Sen Žermena koji će igrati u polufinalu.

- Mislim da moje vreme u klubu nije gotovo i verujem da možemo da budemo uspešni. Uveren sam u to i ova tri meseca su me naterala da to vidim. A pošto je promena mišljenja znak mudrosti, odlučio sam da promenim mišljenje - dodao je trener Barse, a povodom dobrih vesti oglasio se predsednik Đoan Laporta.

- Ćavi je ranije dao neke izjave da je razmišljao o odlasku, ali mi je juče preneo svoje oduševljenje projektom i timom. Svi u upravi su uvereni da je Ćavi idealna osoba za vođenje tima sa mnogo mladih igrača. Tim koji imamo, koji se konsoliduje, sa veoma mladim ljudima je napredovao ove sezone, a Ćavi je idealno rešenje za ovaj tim - istakao je Laporta.

Barsu do kraja sezone očekuje još šest utakmica. Odmeriće snage sa Valensijom, Đironom, Real Sosijedadom, Almerijom, Rajom Valjekanom i Seviljom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike