Barselona digla glas posle El Klasika! Ako se sumnje potvrde, njihov sledeći potez će ustalasati Španiju!

22.04.2024

17:31

0

Autor: D. N.

Real je do pobede došao u samoj završnici meča

Barselona digla glas posle El Klasika! Ako se sumnje potvrde, njihov sledeći potez će ustalasati Španiju!
Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Fudbaleri Reala su El Klasiko rešili u svoju korist. U poslednjem izdanju najveće utakmice španskog fudbala ekipa Karla Anćelotija je pobedila Barselonu sa 3:2 i tako skoro sigurno obezbedila titulu.

Los Blankosi su do trijumfa stigli zahvaljujući golu Džuda Belingema u 91. minutu, a u Barseloni ne mogu da se pomire sa tim ishodom. Tako je predsednik Barselone Đoan Laporta naveo da se razmišlja o zahtevu Fudbalskom savezu Španije ponavljanje da se meč ponovi.

Posle meča, fudbaleri Barselone, kao i članovi stručnog štaba su optužili glavnog sudiju Cezara Sota Grada u nekoliko situacija oštetio katalonski klub.

- Nikada nisam bio bio za uvođenje VAR tehnologije. Međutim, zalažem se da bi VAR tehnologiju trebalo koristiti kako bi se izbegle greške koje mogu da dovedu do nepoštenih odluka sudija.

Ne želim samo da prenesem nezadovoljstvo navijača Barselone zbog lošeg korišćenja VAR-a, već i da naglasim da ta tehnologija, uprkos tome što je uvedena, izaziva konfuziju sa kontradiktornim kriterijumima prema klubovima - rekao je Laporta, prenosi zvanični sajt Barselone.

Takođe je dodao da bi VAR tehnologija trebalo da olakša posao sudijama. Posebno je istakao sporan detalj iz 28. minuta utakmice sa Realom. Fudbaler Barselone Lamin Jamal je tada šutirao prema protivničkom golu, ali golman Reala Andrej Lunjin izbacio loptu sa gol-linije.

Španski mediji podsećaju da ni usporeni snimak ni VAR nisu mogli da potvrde da je lopta čitavim obimom prešla gol-liniju. Laporta je naveo da će od čelnika FS Španije da traži video i audio snimke sa meča sa Realom.

- Ako se potvrdi da je gol regularan, ići ćemo dalje i ne isključujem mogućnost da tražimo ponavljanje meča sa Realom - istakao je Laporta.

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
 

Real je prvi na tabeli Primere sa 81 bodom, dok je Barselona druga sa 70.

Ali ako bi do pomenutog ponavljanja došlo, Real bi imao veliki problem. Madriđane očekuje i polufinale Lige šampiona sa Bajernom, a kasnije možda i finale. Na drugoj strani, Barsa je eliminisana od Pari Sen Žermena, tako da obaveza u Evropi više nema.

Tako da ako bi do eventualne reprize došlo, Realovi planovi bi znatno bili pokvareni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike