Šok u Barseloni, Ćavi priznao: Idem na kraju sezone!

27.01.2024

22:16

0

Autor: A. Š.

Mladi strateg posle poraza od Viljareala na svom terenu odlučio da na leto napusti klupu katalonskog giganta

Šok u Barseloni, Ćavi priznao: Idem na kraju sezone!
Ćavi - Copyright Profimedia

U razmaku od nekoliko desetina minuta navijači Barselone doživeli su dva ogromna šoka. Najpre ih je Viljareal „skamenio“ trijumfom usred Katalonije (5:3), da bi ubrzo posle bolnog poraza trener Ćavi dodatno uzdrmao klub.

- Napuštam Barselonu u junu. Dostigli smo tačku posle koje nema povratka. Vreme je za promenu, mislim da je vreme da odem. Pričao sam sa rukovodstvom kluba danas, odlazim 30. juna – rekao je Ćavi.

Vratio se Ćavi kući početkom zime 2021. godine. Pošto je otpustila Ronalda Kumana, Barselona je pikirala tadašnjeg trenera Al Sada. Posle nekoliko dana pregovora nekadašnji kapiten Barse je prihvatio poziv kluba u kojem je fudbalski prohodao i stigao do najviših visina, a koji je u tom trenutku tavorio na devetom mestu Primere.

Stigao je Ćavi i ekspresno okrenuo sezonu Barselone. Očekivano, Real je pobegao na nedostižnu prednost, ali su Katalonci sezonu završili kao vicešampioni, da bi prošle sezone nekadašnji španski reprezentativac Barsu vratio na nacionalni tron.

Ipak, u tekućoj takmičarskoj godini nešto u svlačionici katalonskog giganta ne štima. Šta, Ćavi verovatno zna najbolje, a verovatno i oseća da kontrola situacije nije u njegovim rukama, pa je procenio da je za sve najbolje da od naredne sezone krenu različitim putevima. 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike