Da li se Barselona sa pravom žali? Španska liga napravila propust pred El Klasiko, zbog ovoga nema mira u državi! (VIDEO)

22.04.2024

14:46

0

Autor: A. S.

Za to vreme Real slavi nova tri boda

Da li se Barselona sa pravom žali? Španska liga napravila propust pred El Klasiko, zbog ovoga nema mira u državi! (VIDEO)
Fudbaleri Barselone - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Nedeljni El Klasiko bio je jedan od sadržajnijih u proteklih nekoliko godina, pa je samim tim izazvao i brojna pitanja. Real Madrid je na svom Santjago Bernabeu slavio sa 3:2, pogotkom Džuda Belingema u nadoknadi vremena, a ovom pobedom, Kraljevski klub je i definitivno potvrdio svoju vodeću poziciju u šampionskoj trci.

Barselona je u Madridu dva puta imala vođstvo, međutim, na kraju je morala da čestita rivalu. Ali, jedna situacija je izazvala pravu buru - odluka sudije da ne prizna pogodak Barse nakon udarca Laminea Jamala i odbrane Andreja Lunjina. 

Mnogo je verzija, a pitanje koje se nameće je zašto je španska liga jedina koja i dalje nema kompletnu VAR tehnologiju.

Španski Arhivo VAR je dokazivao teoriju da je lopta prešla liniju, a nakon proračuna, ustanovljeno je da je celim obimom završila iza linije domaćeg tima.

 

 

Snimak televizijske kuće Bein Sports pokazuje nešto drugačiju situaciju. Naime, na tom snimku se vidi kako lopta "kači" liniju, što znači da Barsa nije oštećena.

 

 

Šta se tačno dogodilo, procenite sami, utakmica je zvanično okončana pobedom Reala, a o ovome će se govoriti i narednih dana. Iz Barselone su prilično ljuti, naročito što je čitav slučaj mogao biti izbegnut da su Španci izdvojili još malo novca i uveli i snimak na gol liniji.

Ovako, ostaje da se nagađa šta se dogodilo, ko je oštećen i da li je, ali i da se trpi bes gostujućeg tima u ovom slučaju.

- Ovo je sramota. Jako je razočaravajuće što nisu mogli pronaći ugao za proveru situacije. U ovom svetu ima mnogo novca i ne razumem zašto nemamo tehnologiju kakvu imaju druge lige. Sramota za fudbalski svet - besan je nakon meča bio golman Barselone, Mark-Andre ter Štegen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike