Nišlije spremne za Voždovac: Tim koji pobeđuje, ne treba menjati!

07.04.2024

00:44

0

Autor: A. S.

Željni su na Čairu nastavka niza

Nišlije spremne za Voždovac: Tim koji pobeđuje, ne treba menjati!
Fudbaleri Radničkog iz Niša - Copyright MN Press

Fudbaleri niškog Radničkog trenutno su u naletu, pa nakon dva trijumfa želei i treći, kako bi pobegli iz opasne zone.

U nedelju na Čairu će od 16.30 gostovati ekipa Voždovca, a trener Radničkog, Dejan Joksimović navodi da će njegov tim učiniti sve kako bi nastavio pobednički niz.

- Očekuje nas treća utakmica u kratkom vremenskom intervalu, posle ove dve iza nas sigurno najbitnija, s obzirom da smo ostvarili dve jako bitne pobede... Mislim da smo u dobrom momentumu i da bi to trebalo da iskoristimo na narednoj utakmici, da nastavimo sa dobrim rezultatima i pobedama. Daćemo sve od sebe da probamo da pobedimo - rekao je Joksimović za sajt kluba.

Ni Voždovac ne cveta ove sezone, ali nakon dobre partije protiv Partizana u prošlom kolu, gde su poraz doživeli u nadoknadi vremena, imaju čemu da se nadaju u Nišu.

- U goste nam dolazi ekipa Voždovca, jako nezgodna, mlada, organizovana u svim fazama igre. Veliki je izazov za mene i moj stručni štab da pripremimo ekipu za takvog protivnika, koji ima mehanizme da nađe neka najbolja rešenja u različitim fazama igre. Biće izazovno u svakom slučaju za sve nas, pre svega za igrače koji će morati da na sve te izazove odgovore igrom na terenu.

Na kraju, trener Nišlija je govorio i o sastavu, svestan da mora da balansira, ali i toga da tim koji pobeđuje, ne treba menjati.

- Znate za ono staro pravilo da se tim koji pobeđuje ne menja. Mi ćemo pokušati da nađemo najbolja rešenja da ostanemo na pobedničkom putu, a da se taj manjak energije ili taj neki akumulirani umor kod igrača, izazvan prethodnim obavezama koje smo imali, ne reflektuje na krajnji rezultat. U tom smislu je to opterećenje za mene i stručni štab da nađemo najboljih 11 koji će biti spremni u svakom smislu reči da izađu i da pobede utakmicu.

Radnički na dva kola do kraja ligaškog dela sezone, zauzima 12. poziciju sa 29 bodova, dok je Voždovac jednu poziciju ispred.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike