Skandal u Sarajevu! Klub kažnjen oduzimanjem bodova ostaje bez Evrope, predsednik izbačen iz sveta fudbala!

27.03.2024

21:59

0

Autor: A. S.

Disciplinska komisija ih nije štedela

Skandal u Sarajevu! Klub kažnjen oduzimanjem bodova ostaje bez Evrope, predsednik izbačen iz sveta fudbala!
Copyright Profimedia

Odavno u fudbalskoj ligi Bosne i Hercegovine nije naročito interesantno. Najveći klubovi nisu u formi, a derbi koji je odirgan početkom marta samo je na kratko podsetio da se i u Sarajevu igra odličan fudbal.

Željezničar je upisao pobedu sa 3:0, a Sarajevo se ubrzo okrenulo borbi u Kupu, međutim, i tu je nastao problem.

Fudbaleri Sarajeva su u Kup utakmici u 93. minutu protiv Borca iz Banjaluke, pri rezultatu 2:1 za gostujući sastav, samo napustili teren. Učinili su to nezadovoljni odlukama sudije, pa je ovaj meč registrovan i službenim rezultatom, a ubrzo je ovaj skandal dobio epilog.

Kako se na tome nije završilo, već su iz kluba nastavili da se bune i optužuju savez za učestvovanje u nameštanju utakmica, reagovala je i Discplinska komisija, koja ih nije štedela, pa će bordo klub morati da plati 11.000 evra zbog upotrebe pirotehnike i loše organizacije meča, a oduzeta su im i tri boda u domaćem prvenstvu!

Na godinu dana iz sveta fudbala je izbačen predsednik kluba Ismir Mirvić, sportski direktor Senijad Ibričić je kažnjen sa sedam meseci, dok je trener Simon Rožman na uslovnoj kazni od tri meseca.

Iz kluba su najavili žalbu, a ovim oduzimanjem bodova, Sarajevo polako gubi u trci za četvrtu poziciju koja vodi u Evropu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike