Duljaj opet kritikuje Omladinsku školu FK Partizan, ali i pravilo "bonusa": Sve radim u interesu kluba

27.03.2024

14:34

0

Autor: P.K.

Objektivne probleme ima trener crno-belih, ali ne brine za svoju sudbinu

Duljaj opet kritikuje Omladinsku školu FK Partizan, ali i pravilo "bonusa": Sve radim u interesu kluba
Igor Duljaj - Copyright MN Press

Trener Partizana Igor Duljaj ponovo je kritikovao omladinsku školu FK Partizan, kluba koji voli i za koji je spreman sve da radi, što mu daje pravo na kritiku.

Iako su crno-beli ostali bez prvog mesta i sada su u minusu četiri boda, niko nije odustao od borbe za titulom.

Ipak, stalno se priča o mladim igračima i domaćim igračima, kao i o tome zašto ne napreduju. Naravno, problem je i pravilo "bonusa", odnosno obaveze da na terenu svih 90 minuta bude jedan igrač star do 21 godinu.

O tituli i igračima, Duljaj kaže:

- Ima dosta do kraja prvenstva. Na meni i ekipi je da damo sve od sebe. Šta će biti na kraju – videćemo. Trudimo se da navijači imaju razlog da dolaze na stadion i vide igrače za koje će pokazati vreme gde će završiti. Partizan treba da gleda mlade, naravno, na prvom mestu domaće, ali hajde da vidimo ko su oni. Najlakše je potpisati ugovor sa šest-sedam igrača iz omladinske škole i dođemo u situaciju da se priča da ih trener ne forsira – kaže Duljaj za Meridiansport i nastavlja:

- A imamo situaciju da neki dođu iz drugih zemalja i odmah prave razliku na terenu. Svi kažu da su drugačija vremena, ali ne - drugačiji su ljudi. Problem je što mnogi zbog pravila bonusa moraju da budu u prvom timu i onda neki ispaštaju. Dolazi se u situaciju da deca stagniraju.

Duljaj uopšte ne brine o svom poslu na mestu trenera Partizana:

- Ma ne plašim se. Znači mi podrška navijača i nikada pravog navijača ne možeš da prevariš. Prepoznaju da li igrač daje sve od sebe, bez obzira koliko je tu… Postoji mnogo stvari i iskačem iz okvira svog posla, ali to je sve u interesu Partizana. Tako sam učen. Ja sam unutra i mogu da vidim kako omladinska škola radi. Svi smo na Teleoptiku. Ako se pitam, postoje mnoge stvari koje bih menjao, da li kao trener ili na nekoj drugoj funkciji, videćemo. Neki put kada se izgubimo, vraćamo se na početak. Partizan mora da se vrati na početak kada pričamo o mladim igračima, dovođenju i selekciji igrača, načinu rada… Ne sme da ima sujete, već sve mora da bude argumentovano. Kada neko dođe u prvi tim da potpiše ugovor, mora da se daju argumenti zašto on. Ili, da se daju zašto neko drugi iz omladinske selekcije ne dobija ugovor. Neko mora da stane iza toga i potpiše se na taj izveštaj. Ima skauting služba, treneri, sportski direktor i svako da svoj izveštaj. Ne možete od deset puta, devet da promašite. Onda nešto nije u redu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike