Orlići se brukaju za sve pare! Severna Irska slavila u Leskovcu i zatvorila vrata prvenstva Evrope!

26.03.2024

20:15

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski fudbaleri do 21 godine nastavljaju sa poražavajućim rezultatima u kvalifikacijama za EP

Orlići se brukaju za sve pare! Severna Irska slavila u Leskovcu i zatvorila vrata prvenstva Evrope!
Detalj sa meča Srbije i Severne Irske - Copyright MN Press

Znao je srpski fudbal prethodnih godina da dobija izuzetno bolne šamare, ali deluje da se dugo neka selekcija nije brukala kao trenutka U21 reprezentacija.

Orlići koji bi u najbližoj budućnosti trebalo da budu okosnica najbolje srpske selekcije žestoko krckaju tek započet fudbalski put, jer su posle blamaže u Engleskoj (9:1), u samo nekoliko dana u ovom okupljanu remizirali sa Luksembrugom i večeras u Leskovcu izgubili od Severne Irske -2:1.

Izabranicima Ljubinka Drulovića i pre današnjeg okršaja bio je sužen prostor za manevar u borbi da se domognu završnog turnira kontinentalnog šampionata, dok su ovim porazom, protiv tima koji je na poslednih 12 mečeva ostvario samo jedan trijumf, vrata prvenstva Evrope za Orliće praktično zatvorena.

Ništa večeras na jugu Srbije nije nagoveštavalo tužno fudbalsko veče za Srbiju. Orlići su poveli golom kapitena Stefana Mitrovića u 40. minutu. Krilni napadač Verone je bio strelac na drugom uzastopnom meu državnog tima, a asistent mu je bio Aleksa Matić.

Preokret gostiju kreirao je vezista Džastin Deveni. Vezista Kristal Palasa je bio dvostruki asistent, prvo Čarliju Alenu u 56, a zatim i Krejgu Farkuaru u 70. minutu.

Srbija sad ima 13 bodova iz sedam utakmica i nalazi se na trećem mestu. Ukrajina ima 18, a Engleska 15 bodova, ali iz šest odigranih utakmica. Direktan plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće devet pobednika grupa i tri najbolje drugoplasirane selekcije. Šest slabijih drugoplasiranih će u baraž, a tri pobednika baraž duela će na EP.

Kontinentalni šampionat održaće se sledeće godine u Slovačkoj. Mlada reprezentacija Srbije će u meču naredne runde gostovati Ukrajini 6.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike